de pil
Inmiddels is het drie maanden geleden dat ik stopte met de pil slikken. Dit omdat ik benieuwd was naar de invloed die de pil op mijn lichamelijke en geestelijke gestel heeft. Nu kan ik me voorstellen dat je denkt: hoeveel kun je in die korte tijd merken, dus ik neem je mee in mijn ervaring.

Zonder pil: wat is het effect op mij? Ik ben slechts een paar maanden gestopt, maar heb al wel verschillen gemerkt. Daarom besloot ik weer een blog te schrijven als update. Hierin neem ik jullie mee in de afgelopen drie menstruatie periodes.

Mentaal & lichamelijk
Hierin heb ik nu geen verschil gemerkt. Ik kan nog steeds heel blij zijn, maar ook heb ik mijn verdrietige periodes. Een depressie verdwijnt helaas niet door alleen te stoppen met hormonen. Ik heb de afgelopen tijd veel ondernomen, maar ik durf niet te zeggen dat dit een gevolg is van stoppen met de pil of gewoon ‘toeval’.

Lichamelijk is er ook weinig veranderd. Dat wil zeggen: mijn bloeddruk is niet lager dan met pil en ook heb ik nog geen positieve effecten gemerkt op de Lupus. Misschien is het te vroeg om hier wat over te zeggen, want je lichaam heeft natuurlijk even tijd nodig om te wennen. 

Menstruatie
In mijn menstruatie is wel het een en ander veranderd. Helaas niet in positieve zin, vind ik zelf. Ik heb nu steeds een week voordat het zover is al buikpijn, last van mijn rug en meer hoofdpijn. De eerste maand was ik 9 dagen te vroeg ongesteld, de keer erna precies op tijd en de keer daarna 2 dagen te vroeg. Dat zijn wel dingen die ik herken van de periode voordat ik 9 jaar terug de pil ging slikken. Dit vind ik zelf een groot nadeel, zeker de onregelmatigheid. Hierdoor weet je nooit wanneer je precies ongesteld wordt. 

Regelmaat is voor mij heel belangrijk. Maar slik ik de pil alweer of ben ik nog gestopt? 
 

Ben ik nog gestopt? 
Nu vraag je je vast af of ik nog gestopt ben met de pil, om het wat extra tijd te geven. Ik zal je niet te lang in spanning laten: afgelopen week ben ik weer begonnen met het slikken van de pil. Op dit moment vind ik die onregelmatigheid en de pijn die ik een week van tevoren al ervaar te vervelend en onhandig. Ik wil graag wat controle erop hebben nog. Daarnaast heb ik tot dusver voornamelijk minder positieve ervaringen. Daarom wacht ik nog wel even, wie weet stop ik pas vlak voor ik eventueel voor een zwangerschap ga over een paar jaar. 

Tot zover de update. Voorlopig zullen er hierop dus geen vervolgen komen. 
Wanneer ik wel weer stop pak ik dit wellicht weer op. 

6 gedachten over “Persoonlijk | 3 maanden zonder pil | Mijn ervaring”

    • Haha xD Nou ja ik was dat dus ook even vergeten hoe dat was voor ik met de pil begon haha. Mocht het echt noodzaak hebben stop ik wel weer, dit was meer experiment.

  • Hey, leuk om je ervaring te lezen. Ikzelf ben ook gestopt sinds april 2017. Ik vind het heerlijk om niet te moeten denken aan het innemen van de pil. Tot nu toe ervaar ik geen ‘extra’ hoofd-, rug-, of buikpijn. De onregelmatigheid is inderdaad wel vervelend. Ik hoop het nog zo lang mogelijk vol te houden.

  • Ik ben ook sinds een par jaar gestopt, omdat ik inderdaad om alles, maar echt alles, kon huilen. Ik merkte dat ik niet meer kon genieten van de kleine dingentjes en dat maakte mij verdrietig en boos op mijzelf. Na een aantal maanden merkte ik dat ik er poisitief op reageerde en dat deze verdrietige momenten minder werden, maar vooral dat ik weer de kleine dingen leuk en mooi vond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *