blogger
In elk beroep zijn er dingen waar je niet zonder kunt. Hulpmiddelen die je helpen om je werk makkelijker uit te voeren. Zo is het ook niet anders voor bloggers.

Als blogger zijn er wat dingen waar ik absoluut niet zonder kan. Deze dingen wil ik graag met je delen, want misschien heb jij er wat aan. Een van de dingen die ik nodig heb is internet van KPN. Zonder internet kan ik natuurlijk geen blogs uploaden of promoten. Daarnaast draaien sociale media en mailboxen natuurlijk ook op internet.

Planner

Een van de dingen die ik altijd gebruik is een agenda. Elke maandag komt er een vast artikel, maar de rest varieert. Door ideeën in te plannen en op te schrijven, heb je nooit een dubbel artikel. Zo kom je nooit voor een verrassing te staan dat je geen blogonderwerp hebt. Ik houd van overzicht en weten waar ik aan toe ben. Wanneer ik op vakantie ben hoef ik dan niet meer aan mijn blog te denken.

Camera

Zonder camera geen mooie foto’s voor op de blog. Daarnaast ben ik dol op foto’s maken, daarom heb ik een mooie systeemcamera aangeschaft. Die zijn lichter dan een spiegelreflexcamera, wat handig is met mijn Lupus. Ik vind het belangrijk om mooi materiaal te hebben, maar soms is dat lastig. Toch probeer ik zoveel mogelijk mijn beelden zelf te maken. Het scherm van mijn camera kan je omhoog klappen. Wanneer ik wil vloggen kan dit dus ook.

Laptop

Ja, deze spreekt eigenlijk wel voor zich. Ik kan niet zonder mijn laptop. Hierop schrijf ik mijn blogs, maar ook gebruik ik het voor het promoten van artikelen. Voornamelijk Facebook doe ik via de laptop, Instagram via mijn telefoon. Via internet kan ik ook mijn statistieken bij houden, foto’s bewerken en mijn mail regelen. Als blogger vind ik het namelijk belangrijk om goed bereikbaar te zijn.

Mijn omgeving

Dit is een belangrijke factor. De mensen om me heen, maar ook in de winkel, kunnen mij inspireren. Ik ben een groot fan van schrijven over dingen die ik oppik om me heen. Op Pinterest zoek ik naar ideeën voor mijn artikelen of naar tips voor mijn blog. Soms zijn het ook tijdschriften of het nieuws waar ik mijn content op kan baseren. Kortom de omgeving is van groot belang om verder te komen. Alles wat je zegt kan tegen je gebruikt worden, haha.

Onder omgeving reken ik ook mijn lezers en volgers. Jullie zorgen er namelijk voor door het lezen en reageren dat ik gemotiveerd blijf. Ik vind het leuk als er een reactie of discussie uit voort komt. Daarvoor wil ik jullie bedanken!

Hier kan ik niet zonder als blogger.
Wat is voor jou belangrijk of zelfs onmisbaar?

3 gedachten over “Hier kan ik als blogger écht niet zonder!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *