nieuwe artikelen

Het is niet altijd makkelijk nieuwe ideeën te hebben voor mijn artikelen. Momenteel upload ik vier nieuwe artikelen in de week, in plaats van zeven. Een frequentie die voor mij heel goed werkt nu. Maar waar haal ik die inspiratie weg? Dat deel ik hieronder met jullie! 

Ideeën lijst
In word heb ik een hele lijst met ideeën voor blogs. Toch gebeurt het nog dat ik, desondanks, geen idee heb waar ik over moet schrijven. Ik wil namelijk niet een blog waarop ik bijvoorbeeld alleen maar hotspots behandel en laat nou net dat het grootste deel van de lijst zijn, haha.😅Verder staan er nog een aantal opties op voor in de toekomst. Hier kan ik op dit moment natuurlijk ook weinig mee. 

💡: Misschien is zo’n lijst ook wat voor jou?! Ik schrijf dingen die me leuk lijken op per categorie van mijn blog. Op die manier kan ik kijken wat al regelmatig aan de beurt is geweest en welke categorie al wat langer op de achtergrond is. 

Niet uploaden om het uploaden
Wanneer ik niet tevreden ben over een artikel, kan het zijn dat er niets online komt. Ik wil geen blog online gooien waar ik niet 100% achter sta, omdat er iets online ‘moet’. Wat ik belangrijk vind is dat de content op mijn blog bij elkaar past en dat het ook echt iets toevoegt. Hetzelfde geld voor eventueel vloggen in de toekomst en foto’s op mijn sociale media kanalen. Dan heb ik liever dat het me, bijvoorbeeld op Instagram,  wat volgers kost dan dat het niet in mijn feed past. 

💡: Maak vooruit foto’s voor bijvoorbeeld Instagram. Op die manier heb je altijd iets achter de hand. Zelf gebruik ik Canva om de foto’s op het juiste formaat te maken, zodat het mooi uitkomt. Ook op Pinterest kun je vele ideeën vinden om over te schrijven om om je feed mee te vullen. Daarnaast kan je Pinterest ook ter promotie van je blog gebruiken. 

Wat je ook doet, zorg dat je content uniek is en van eigen hand. Inspiratie ligt overal.

Andere bloggers en omgeving
Zolang je niet klakkeloos imiteert, kun je ook andere bloggers als inspiratie gebruiken. Soms zie ik bij iemand een artikel waarvan ik denk ‘daar wil of kan ik ook over schrijven.’ Meestal parkeer ik het dan even op mijn ideeën lijst, zodat het niet te snel online komt na het artikel van de andere blogger. 

Je omgeving kan ook heel inspirerend werken. Misschien zie je een leuk tafereel of vertelt iemand een anekdote. Dit kan misschien leuk bij je blog passen. Het is wel handig even toestemming te vragen. Houd dus je ogen en oren open, want mijn ervaring is dat het gekste al kan leiden tot ideeën voor een artikel. Overigens kan een fijn product ook een goed onderwerp voor een blogpost zijn. 

💡: Maak van elk artikel JOUW artikel! De lezers merken het als het niet door jezelf is geschreven. Daarnaast kun je zelf ook veel trotser zijn wanneer je het zelf hebt geschreven. Dat geeft een heel ander gevoel. 

Dit zijn voor nu de beste tips die ik je kan geven over nieuwe ideeën. 
Heb jij nog andere tools of tips? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *