Hoera! Vandaag is het chocolade cake dag! Als ik ergens dol op ben, is het chocolade. Maar hoe fijn is het om dit dan te combineren met cake (of taart). Ik ben in ieder geval voor!
Daarom ging ik op zoek naar 10 recepten voor de lekkerste chocoladecakes en –taarten. Aangezien we nu nergens heen kunnen om taart te eten, moeten we ze zelf bakken voor chocoladecake dag. Dan heb je gelijk iets om te maken voor in het weekend. Ideaal toch?!
Geschiedenis chocoladetaart
Voordat ik de overheerlijke recepten deel, leek het me leuk eens te kijken waar de chocoladetaart eigenlijk vandaan komt.
In 1764 begonnen twee Amerikanen met het maken van cacaobonen. In 1828 wist Coenraad van Houten een methode te vinden waarbij je het vet van de bonen kan scheiden. Daardoor was het niet alleen meer een luxe product.
Tot 1900 werd cacao alleen gebruikt voor drankjes, maar in 1930 werd in Pittsburgh de eerste chocoladetaart gemaakt door de Duff Company. Tijdens de tweede wereldoorlog lag dit tijdelijk stil.
Cheese cake
Heb je even geduld? Dat is voor deze witte chocolade cheese cake met frambozen wel nodig. Hij moet maar liefst 5 uur opstijven. Maar oef, wat ziet het er goddelijk uit, Inge! Dit is zelfs het meest populaire recept op haar blog!
Bij Cassandra vind je ook een recept voor cheesecake, maar dan met Oreo. Deze moet een nacht in de koelkast opstijven, maar je mag tussendoor wel vast snoepen van de koekjes. Wellicht maakt dat het wachten minder vervelend. 😉
Wanneer je glutenvrij eet, is er ook een recept! Namelijk de chocolade Cheesecake van Tessa. Deze hoef je niet te bakken en er hoeven maar heel weinig producten in. Hij ziet er echt heerlijk uit.
Met een vleugje alcohol
Mariska ging in haar recept aan de slag met Amaretto en chocolade. Toch een beetje alcohol om deze tijd door te komen. Het ziet eruit als een ware traktatie en is zo gemaakt. Een beetje mascarpone en bitterkoekjes erbij en klaar ben je. Waarschijnlijk ook erg lekker als dessert.
Andreas pakte het anders aan. Die deed Licor 43 door zijn brownies. Met maar een paar ingrediënten en een beetje geduld zet jij deze heerlijke brownies in een handomdraai op tafel!
Een buitenlands tintje
Op reis gaan is natuurlijk geen mogelijkheid, dus dan halen we het buitenland maar naar hier. Dan kunnen recepten met een buitenlands tintje natuurlijk niet ontbreken. Salame de chocolate is de Portugeese arretjescake en het recept wordt gedeeld door Sabine. Een jonge vrouw die half Nederlands, half Portugees is.
Liever naar Zweden? Dan moet je naar de blog van Hanneke. Zij heeft kladdkaka gemaakt, een smeuïge chocoladetaart. Super snel te maken en in te zetten op verschillende momenten van de dag.
Vegan recepten
Yvonne van Vegalifestyle.nl deelde met mij een recept voor vegan chocolade- sinaasappel muffins. Een simpel en snel recept, met een bijzondere twist door de toevoeging van de sinaasappel.
Ook Nicolle deelde een vegan recept. Deze is voor gezonde ontbijt brownies. Deze heeft iets meer ingrediënten en duurt iets langer, maar als ik de foto’s bekijk is het het helemaal waard!
Met pindakaas
Ben je net als ik helemaal dol op pindakaas? Dan is deze chocolade fudge van Rowan echt iets voor jou! Een kleine verwennerij, die je niet alleen bij de koffie kunt nuttigen. 😉
Happy chocoladecake dag!
Welk recept zou jij willen proberen?
Leave A Reply