Inmiddels is hun tweede plaat uit en touren De Vreemde kostgangers weer door het land. Deze groep bestaat uit Boudewijn de Groot, George Kooymans (Golden Earring) en Henny Vrienten (Doe maar). Mannen op leeftijd, maar ze maken er nog steeds een feestje van.

Bijna alle drie hebben ze de mooie leeftijd van 70 jaar al bereikt, maar nog steeds werkt hun instrument heel goed. Daarmee bedoel ik natuurlijk de prachtige stemmen van Boudewijn, George en Henny. Daarnaast zien ze er allemaal enorm goed uit voor hun leeftijd. Een genot voor oor en oog dus, haha. Hun stemmen kleuren prachtig bij elkaar en zoals ze al zeggen in de documentaire (nu enkel nog via YouTube te bekijken), kwamen ze daarachter op de verjaardag van de drummer van de Golden Earring. Hieruit is een prachtige samenwerking ontstaan, waarbij je niet merkt welk nummer van wiens hand komt.

Vreemde kostgangers
Foto https://www.jacquelinedehaas.nl/
Muziek

De Vreemde kostgangers hebben van zichzelf uitsluitend Nederlandse nummers. Echter zingen ze ook hits van de drie mannen. Zo kwam bij het concert ‘A little bit of peace in my heart’ voorbij, maar ook ‘Is dit alles’ en ‘Jimmy’. Op die manier kun je ook nog genieten van de unieke stemmen van deze zangers. De onderwerpen in de liedjes van de groep samen varieert. Zo komt er een lied over scheiden voorbij; hierin blijken Boudewijn en Henny ervaringsdeskundigen. Maar ook over de vroegere tijden en hun jeugd. Over het algemeen zetten de liedjes een vrij vrolijke sfeer neer.

Concert

Tijdens het concert zie je meerdere malen hoeveel plezier ze nog hebben in het optreden en maken van muziek. Zodra hun blikken elkaar vangen ontstaat er een grote lach op de gezichten, maar ook is er tussendoor ruimte voor grapjes. Het enige waaraan je merkt dat ze wat meer op leeftijd zijn, is dat er een pauze van 15-20 minuten in het concert zit. Dit is ook wel weer prettig, dan kan je even je benen strekken. Gelukkig is dit een concert waarbij iedereen een zitplaats heeft en waarbij er geen uitgebreide lichtshow is. Ook gaat de muziek niet enorm hard, waardoor je gewoon rustig kan genieten. Een groot deel beschouw ik dan ook als ‘luisterliedjes’, maar wel die je makkelijk mee kunt zingen (en enorm in je hoofd blijven zitten).

Wat mij betreft mogen deze mannen nog wel even doorgaan, want artiesten gaan door
tot ze erbij neer vallen, toch?! 😉

Heb jij al muziek van De Vreemde kostgangers gehoord? Wat vind jij ervan?

Eén gedachte over “Vrije tijd | Concert ‘De vreemde kostgangers’”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *