Na de vierdaagse trip naar Parijs, waar jullie volgende week meer over lezen, stond er een spannende afspraak gepland. Namelijk het zetten van mijn eerste tattoo. Ondanks dat ik het ontzettend spannend vond, werd het na jaren twijfelen en wachten tijd om de wens uit te laten komen.

Een eerste tattoo neem je niet zomaar. Jaren lang liet ik de angst en twijfel lijdend zijn, maar in augustus heb ik de knoop doorgehakt. Ik wil dit! Samen met Silvia ging ik op zoek naar een passend ontwerp en besloot ik dat hij op mijn linker pols zou komen. Ondanks de angst voor naalden en reacties heb ik het afgelopen dinsdag gewoon gedaan! Wat ben ik er blij mee en stiekem ben ik heel trots op mezelf. 

eerste tattoo

Ontwerp 

Natuurlijk kan je op Pinterest duizenden verschillende tattoo ontwerpen vinden. Eerst zat ik te kijken naar een zwaluw, maar al snel ben ik overgestapt op de kolibrie. De voornaamste reden hiervoor was dat de zwaluw vaker gekozen wordt. .Daarnaast vind ik de betekenis van een kolibrie erg mooi. 

De kolibrie staat onder andere voor vreugde en liefde. Nu betekent mijn naam ook vreugde. Een mooie aansluiting dus! Daarnaast zijn liefde, passie en loyaliteit voor mij ook heel belangrijke normen. Deze vogel is klein en moet dus hard vechten om te overleven. Voor mij is die betekenis ook belangrijk: ondanks de moeilijkheden in het leven je er toch door heen slaan.

Silvia vond dit ontwerp en vrij snel vond ik hem erg mooi. Ondanks dat twijfelde ik een week van tevoren toch… Is het niet teveel zwart? Ik zou ik immers niet zijn als ik niet zou gaan twijfelen haha. Toch ben ik blij dat ik bij deze gebleven ben. 

Het zetten van de tattoo 

Voor de tijd en tijdens het zetten was ik erg zenuwachtig. Ik denk dat dit er ook voor zorgde dat het gevoeliger was. Toch vond ik het, met wat ik verwachtte, meevallen. Natuurlijk waren sommige plekken gevoeliger, bijvoorbeeld de staart van de rechter kolibrie, maar het was te doen. Mijn tattoo heb ik laten zetten bij Goorse ink, in Goor en stond er in ongeveer een kwartier helemaal op. Ondanks dat het me meeviel, wacht ik nog wel een tijdje voordat er eventueel een tweede komt, haha. Wie weet blijft het gewoon bij deze ene. Nadat ie stond werd het wel even wat naar voor mijn ogen, maar dit trok vrij snel weer bij. 

Heb jij tatoeages? Zo ja, wat voor een? 

6 gedachten over “Persoonlijk | Eindelijk staat ie | Mijn eerste tattoo”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *