HetFotoalbum.nl
Al eerder schreef ik een artikel over het weekendje weg met mijn vader. We hebben die dagen best veel foto’s gemaakt. Iets wat we allebei graag doen. Ik maakte er een aandenken mee.

Op de site van Het Fotoalbum maakte ik twee vierkante fotoboekjes. Hierin stopte ik de leukste foto’s van het weekendje weg. Een mooie herinnering voor mijn vader en mij, zodat we er af en toe nog eens aan terug kunnen denken en in beeld kunnen zien wat we hebben gedaan. Gewone foto’s blijven immers vaak alleen op een schijf staan en worden vaak niet meer bekeken.

Software

Dit leverde wat problemen op. Het maken van het fotoalbum ging heel makkelijk. Na het downloaden van de software wijst alles zich vanzelf en heb je vele mogelijkheden. Je kan namelijk zelf de pagina-indeling bepalen, evenals de achtergrond. Daarnaast kan je ‘stickers’ en tekst toevoegen. Tot dusver ging alles goed. Bovendien, wanneer je een keuze hebt gemaakt voor het soort fotoboek wordt ook geadviseerd om de software te downloaden.

Echter, op het moment dat ik wilde bestellen liep het programma steeds vast. Gelukkig heb ik regelmatig mijn project opgeslagen tussendoor. Uiteindelijk na heel vaak proberen is het gelukt. (Ik weet niet of dit aan mijn laptop of de software zelf lag).

Kwaliteit

Ik kreeg na een paar dagen het fotoalbum binnen. Voor de softcover fotoalbums nemen ze 5 dagen droogtijd. Dit zodat de kaft niet los laat.

Het voelde dan ook heel stevig aan en ook de bladzijden zijn van stevig papier. Hier was ik eerst wat sceptisch over en bang dat het een soort ‘tijdschrift papier’ zou zijn. Gelukkig hebben ze me hierin blij verrast. En het is glossy papier, glimmend dus. Maar niet ten koste van de kwaliteit van de foto’s.

Het 21 bij 21 fotoboek is een fijn formaat dat je nog eens makkelijk mee kunt nemen. Daarnaast zijn de foto’s gewoon goed zichtbaar. Het voordeel is, dat je in de software ook een voorbeeld kan zien van hoe het gedrukt eruit ziet.

Verzending

Dit duurde dus een paar dagen, maar om een goede reden. Ik wist dit niet, dus had er even achteraan gemaild. De fotoalbums kwamen in een stevige doos door de brievenbus geleverd. Hierdoor hoefde ik er niet thuis voor te blijven. Dit vind ik zelf altijd erg prettig, dan kan je gewoon je dingen doen.

Mijn ervaring met Het Fotoalbum is dus erg positief.
Q: Heb jij al eens een product bij dit bedrijf besteld?

Dit artikel kwam tot stand door middel van een samenwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *