Ik heb al vaker laten weten dat ik graag mijn blog wat groter zou willen maken, maar nog niet alle details hierover gedeeld. Daarom wijd ik er toch nog een heel artikel aan. 

Foto’s
Ik wil de meeste foto’s op mijn blog zelf maken. Voor een deel gebruikte ik nu stockfoto’s, maar ik denk dat ik met eigen gemaakt materiaal misschien verder kom. Op stocksites staan prachtige afbeeldingen hoor, toch wellicht iets te perfect? De komende tijd zal ik dus vaker mijn camera erbij pakken om dingen op de foto te zetten, zelfs als ik in eerste instantie denk dat ik er misschien niets aan heb. Soms komt het waarschijnlijk toch van pas. Dit betekent overigens niet dat ik nooit meer stockfoto’s meer zal gebruiken. 

Content
Een aantal keer per maand wil ik even de tijd nemen om te brainstormen over onderwerpen en artikelen. Daar ik een groot aantal categorieën heb is het natuurlijk wel leuk als er in ze allemaal een artikel komt de staan op ten duur. Mijn voorkeur gaat uit naar minimaal vier keer per week een artikel, maar het liefst elke dag. Mocht je overigens onderwerpen hebben waar je graag over leest, laat het dan even weten in de reacties! De upload tijd zal om 06:00 uur blijven. 

Samenwerkingen
Ik vind het super leuk om voor mensen een gastblog te schrijven of anderen de kans te geven om hun verhaal op mijn blog te doen. Dat zal ik komend jaar blijven doen. Daarnaast vind ik het ook leuk om reviews en recensies te geven, zoals die van de Purpuz planner. Dit soort samenwerkingen hoop ik dit jaar vaker te mogen doen. 

Cijfertjes
Op het moment van schrijven heb ik 119 Instagram volgers en bijna 100 op Facebook. Ik hoop dit jaar mijn Facebook naar in ieder geval 150 te krijgen en mijn Instagram naar 200. Dit lijken me vrij reële getallen aangezien ik het huidige aantal heb opgebouwd sinds april 2016. Ik ga dus actiever zijn op sociale media. Daarnaast hoop ik natuurlijk dat steeds meer mensen mijn blog gaan vinden en ik in ieder geval rond de 1000 bezoekers uitkom. Momenteel zit ik op 350 volgens Google Analytics, die ik een paar weken terug heb geactiveerd. 

Tijdsindeling
Nu blog ik nog wanneer het uitkomt. Geen vaste momenten dus waarin ik een of meerdere artikelen schrijf en vaste tijden waarop ik bezig ben met mijn blog in de breedste zin van het woord. Het is namelijk niet ‘alleen maar’ schrijven van artikelen en foto’s maken. Graag zou ik vaste momenten inplannen waarop ik bezig ben met mijn blog en dan ook nog het liefst tijdens de werktijden van mijn vriend, zodat we de overige uren samen hebben. Uiteindelijk heb ik dan zo’n 12-16 uur per week, dat moet prima haalbaar zijn. 

Wat zijn jouw blogdoelen? Heb je tips of ideeën voor me? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *