Vrije tijd lijkt de laatste jaren steeds zeldzamer te worden. Een fulltime baan, sporten, afspraken met kinderen, noem maar op! Maar dit hóéft natuurlijk niet. Het is maar net hoe je je leven wilt invullen. Voor mij staat vast, naast mijn lichamelijk beperking, dat ik nooit fulltime zou willen werken. Wordt men daar nou echt gelukkiger van? Gevoelsmatig loop je dan constant achter de feiten aan en geld maakt echt niet oneindig gelukkig. Daarom heb ik nagedacht hoe ik mijn leven zou willen indelen. 

Geld is leuk, maar niet het belangrijkste. Voor mij is het belangrijk dat ik tijd voor mezelf, mijn hobby’s, vrienden en familie overhoud. Uiteindelijk denk ik echt niet aan het eind van mijn leven aan hoeveel ik verdiend heb, maar aan welke herinneringen ik heb gemaakt. Wel vind ik het fijn als ik niet mijn hele leven elke euro moet tellen om te kijken of ik hem uit kan geven. 

Hobby’s en ontspanning
Ontspanning en energiegevers zijn zo belangrijk. Je hebt het echt nodig om op te laden en de rest van de dag weer aan kunt. Daarom wil ik in dit jaar meer tijd besteden aan mijn hobby’s. Het maken van scrapbooks is er enorm bij ingeschoten en ook maak ik eigenlijk veel te weinig tijd vrij om te schrijven en foto’s te maken. Dit wil ik heel graag weer oppakken. Grotendeels gaat mijn tijd nu ‘op’ aan schermtijd en bloggen, dus voor bloggen wil ik een vaster schema maken om er mee bezig te zijn. 

Mijn doel voor 2017 is in ieder geval beginnen aan een verhaal schrijven en deze het liefst ook aan het eind van het jaar af hebben. Komende week begin ik aan een schrijfcursus. Hopelijk helpt dat om weer wat te beginnen. Daarnaast wil ik mijn schermtijd beperken. Dit wordt een lastige, maar is wel belangrijk. Ik ben niet zo goed in niets doen, maar het lijkt me heel fijn om vaker lekker op de bank te zitten met een kop thee en een boek, bijvoorbeeld. Daarom stelde ik mezelf als doel dit jaar 15 boeken te lezen (al dan niet informatief). 

Vrienden en familie 
Dit is voor mij ook iets heel belangrijks. In dit jaar wil ik wat meer energie steken in bepaalde vrienden en familieleden. Zij zijn er altijd voor mij en accepteren mij zoals ik ben. Daar mag ik natuurlijk ook wel wat voor terug doen en vaker mijn dankbaarheid uiten. Dit hoeft niet altijd in de grote dingen te zitten, maar alleen al bellen of een kaartje sturen kan een hoop doen. Het liefst zou ik alle verjaardagen van familie meevieren, maar dit is niet altijd haalbaar. Toch hoop ik wat meer erbij te kunnen zijn. Samenzijn met familie is ook bijna iets zeldzaams, waardoor je des te meer geniet van de momenten dat het wel gebeurt. 

De eerste stap is al gezet. Ik heb namelijk een heel bijzonder cadeautje voor een van mijn beste vrienden klaarliggen. Hierover later meer, want hij mag het natuurlijk nog niet weten. In 2016 ben ik al begonnen met meer kaartjes sturen, dit blijft ik gewoon doen in dit jaar.

Werken 
Ik begon er in de intro al over, werken en geld is niet alles. Na twee jaar afgestudeerd te zijn en daarbij ook werkeloos, zou ik nu wel een keer ergens wat mee willen verdienen. Of dat nu is met bloggen of toch op het gebied van secretaresse, dat maakt me niet uit. Er loopt wel een klein lijntje, maar dat is allemaal nog heel onzeker. Nu er lichamelijk veel is veranderd weet ik ook niet hoe hoog mijn belastbaarheid is. Hierom staat mijn doel op 8-12 uur voor het begin en hopelijk 24 uur aan het eind van het jaar. Dit zou echt heel fijn zijn én het nuttige gevoel toevoegen aan mijn leven. Geld op je rekening is veel leuker als je er zelf voor gewerkt hebt, maar natuurlijk ben ik ook heel blij met de Wajong uitkering. Zonder die uitkering had ik nooit hier kunnen blijven wonen. 

Concreet is mijn doel dus aan het werk komen voor een paar uur per week en dit hopelijk uit te bouwen. Als het niet lukt om een betaalde baan te vinden zou ik graag vrijwilligerswerk willen doen. 

Dit zijn mijn doelen rondom vrije tijd en tijd met mijn dierbaren. Wat zijn jouw doelen hier in of hoe combineer jij het? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *