In deze blog deel ik met jullie mijn doelen op het gebied van mijn gezondheid. Vanochtend zag ik een video van Sanny Verhoeven, waarin zij duidelijk vertelt waarom je het beter doelen zou kunnen noemen. Wil je hetgeen wat je je voorneemt echt of is het iets wat je zou moeten? Dat zette me aan het denken en ik denk dat ik op deze manier makkelijker gemotiveerd blijf. 

Algehele gezondheid is natuurlijk een breed onderwerp, maar om nou een heel artikel te wijden aan afvallen, sporten en alles wat met gezondheid te maken heeft zou zorgen voor een enorm aantal blogs. Daarom besloot ik deze samen te voegen. 

Gewicht, beweging en voeding

Het is niet dat ik enorm veel overgewicht heb, maar mijn BMI komt terecht in de rode cijfers. Daarnaast vind ik mezelf niet mooi als ik in de spiegel kijk en is kleding kopen een ramp. Voornamelijk buik en bovenbenen zijn probleemgebieden. Dit zorgt voor enorm veel frustratie en dat wil ik niet meer! Daarom is mijn doel voor 2017 om 10 kilo af te vallen. Elke gram extra is mooi meegenomen, maar dit lijkt me een realistisch doel, want de 25-30 kg in een jaar is we heel veel. Dat is overigens wel mijn einddoel, voor hopelijk eind 2019. 

Maakt dit shirtje niet te dik? Shit, deze broek wil niet verder dan net over de knie…  

Afvallen gaat helaas niet vanzelf. Daarom wil ik gewoon de twee keer per week blijven fitnessen. Hierdoor pak ik ook al minimaal 20 km fietsen mee. Daarnaast doe ik natuurlijk de weekboodschappen en fiets ik naar andere afspraken, waardoor ik op ongeveer 30-40 km fietsen per week kom. 

Mijn eetpatroon ga ik ook aanpakken. Gezonder, meer fruit en minder fast food. Ik zeg minder , omdat ik van mening ben dat het helemaal verbieden alleen maar negatieve effecten heeft. Je moet gewoon af en toe kunnen genieten, dat verdien je. Maar over de grote linie wil ik hier echt meer op gaan letten. Daarnaast overweeg ik mijn diëtiste weer te contacteren, wellicht kan ik daar nog net wat extra’s mee bereiken. 

Nachtrust en ritme

Dit vind ik ook een belangrijke. Ik merk nu dat ik vaak te weinig slaap krijg voor wat mijn lijf nodig heeft. Ik heb al minder energie door de Lupus, waardoor elk kleine beetje extra fijn is.  Daarom wil ik mijn ritme zo maken dat ik rond 23:00 uur klaar ben om te slapen. Meestal word ik tussen 8:30-09:15 zelf wakker, waardoor ik dan minimaal 9,5 uur slaap heb. Natuurlijk moet soms de wekker wel eerder gaan wanneer ik een afspraak heb. 

Mijn ochtend ritueel wil ik ook graag aanpassen. Meestal lig ik er na een uur nog in en dit wil ik graag veranderen. Dat eerste uur bestaat dan voornamelijk uit schermtijd (mobiel), waar ik uiteindelijk niet gelukkiger of actiever van word. Graag zou ik dit anders willen aanpakken, maar hoe weet ik nog niet. Hoe doe jij dit? Schermtijd wil ik overigens over de gehele dag aanpakken! En ik wil graag meer balans in rust, afspraken en activiteiten. Nu ga ik nog steeds geregeld over mijn grenzen. 

Psychische gezondheid

Dit is ook nog een belangrijk puntje. Er zijn nog best een aantal dingen waar ik graag aan wil werken. Bijvoorbeeld het alleen kunnen zijn of dingen minder persoonlijk aantrekken. Ik heb al wat stappen gemaakt en meer inzicht gekregen, maar dit zijn dingen waar ik graag in 2017 mee bezig wil blijven. Het zou fijn zijn wanneer ik wat vaker positief kan blijven en wat minder zou piekeren over de dingen. Soms maak ik me dagen of weken voor een gebeurtenis of verandering al helemaal gek met allerlei scenario’s, heel vermoeiend. 

Dit zijn de grootste doelen op het gebied van mijn gezondheid. Heb jij nog andere doelen op dit vlak? 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *