gezondheid update
In een artikel, begin deze maand, vertelde ik over mijn ietwat dramatische begin van het jaar. Op gezondheid gebied dan… Hoe gaat het nu, een aantal weken later? Ik deel het in deze update.

 

Het lijkt wat kort achter elkaar, de gezondheid updates. Toch vind ik het fijn om jullie hier over op de hoogte te houden. Inmiddels zijn we ruim twee weken verder en is er weer het een en ander gebeurd. Ook half maart zal er een heel uitgebreide update komen rondom dit onderwerp.

Tramadol & misselijkheid

De Tramadol was ik dus gestopt. Na eindelijk de verpleegkundige van de afdeling reumatologie aan de lijn te hebben gehad, hebben we besloten de Tramadol in zetpil vorm te proberen. Op die manier konden we zien of het aan de medicijnstof of aan mijn maag lag dat ik zo misselijk werd. Het is geen ideale manier van toedienen, maar de misselijkheid is nog steeds weg. Helaas heb ik ook niet het idee dat de pillen aanslaan. Op 7 maart mag ik naar het ziekenhuis, dan ga ik overleggen of er nog andere mogelijkheden zijn.

Tape

Ook had ik in het artikel verteld dat de fysio mijn knieën vol geplakt had met tape ter ondersteuning. Helaas moest ik hier ook mee stoppen, want afgelopen woensdag kreeg ik hier ineens een allergische reactie op. Net aan de uiteinden ontstonden vochtblaasjes en toen eenmaal het tape eraf was, zag ik dat de gehele huid bij beide knieën flink geïrriteerd was. Maandag wil ik kijken naar een alternatief. Bijvoorbeeld stoffen knie bandages. Deze verkopen ze onder andere bij de Wibra en Action. Wellicht is dat een goede, tijdelijke oplossing.

Fysiotherapie

Inmiddels loop ik al ruim een jaar bij de fysio. We hebben zeker enorme vorderingen gemaakt en ik ben nog steeds heel bewust bezig met zijn tips en aanwijzingen. Op die manier merk ik ook echt dat de klachten wat beter onder controle zijn in mijn onderrug en heupen. Vorige week hebben we geëxperimenteerd met een stap verder gaan in oefeningen. Helaas resulteerde dit in een week lopen als een oud omaatje en de avond zelf niet eens thee van tafel kunnen pakken. Het is wel het einddoel, maar voorlopig gaan we het toch maar weer rustig opbouwen.

En op het moment dat ik dit artikel zit te schrijven, heb ik een enorme verkoudheid en keelpijn te pakken, maar we doen ons best positief te blijven. En daarover schreef Jubinka iets heel liefs, omdat het zelf soms moeilijk is te zien en ik me een zeur voel haha.

Je bent zo sterk hoe je vecht tegen de pijnen die je moet ervaren. Je weet veel te verbloemen met een lach of een grapje, maar ik weet ook hoe je elke dag vecht en de laatste tijd is het helemaal weer erg. Af en toe ben je uit je hum, dat vind ik niets dan normaal. Ik trap vaak voorzichtig bij je op de rem, jij wil het liefst doorgaan en dat snap ik ook. Je leven als een gezonde vrouw van 25 vieren, wie wil dat nu niet? Ik zou zo graag willen dat je goed in je vel zit en echt gelukkig mag zijn, elke dag. Dat je pijn en lupus zouden verdwijnen als sneeuw onder de zon. Positieve, sterke, grappige, lieve Joyce doe wat je gelukkig maakt. Dat is al het halve werk. Ik heb bewondering hoe jij het aanpakt.

Als ik zulke lieve woorden lees, voel ik me echt gezegend met mijn vrienden.
Het zijn stuk voor stuk schatten en zo begripvol. Eigenlijk ben ik gewoon een heel rijk mens!

Q: Heb jij nog vragen voor mij rondom mijn gezondheid? Stel ze gerust hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *