Grand café Groningen
Grand café Groningen is een, ruim opgezet, sfeervol café. Je kunt er niet alleen terecht voor een drankje of borrelen, maar er is ook een lunch- en dinerkaart. Afgelopen week bezocht ik het café voor het eerst en wil mijn ervaring graag met jullie delen.

Ligging

Grand café Groningen ligt aan de Gedempte Zuiderdiep. Dit is vlak voor het begin van het centrum, nabij de Pathé bioscoop. Daarnaast kun je vanaf het station hier lopend naartoe. Door middel van dit kaartje krijg je wellicht een beetje een idee van de ligging. 

Grand café

Menu

Zelf heb ik er niet gegeten, omdat het even beter uitkwam dat thuis te doen. Dit wil ik echt nog wel een keer uitproberen.

Op de lunchkaart staan gerechten als brood met kroket, maar ook salades, wraps, soepen en sandwiches. De prijzen liggen uiteen van €3,50 tot €15, afhankelijk van het gerecht en de grootte van de portie.

De dinerkaart bestaat uit twee delen. Een brasserie kaart en een keuze voor een 3 gangen diner. De laatste optie kost €28.50. Daarnaast zijn er maandspecials, seizoensspecials en kun je ook de gerechten los van elkaar bestellen.

Het hele menu is te vinden op de website van Grand café Groningen.

Personeel

Omdat het vrij rustig was, werden we snel geholpen. De serveerster controleerde de bestelling nogmaals en gaf ook aan dat, als we wilden eten, we het aan moesten geven. Dit omdat Jubinka vegan is en dus niet alles mag. De kok zou dan een selectie kunnen maken met mogelijke gerechten. Dit had ik vooraf aangegeven in de mail. Echter hadden we thuis al gegeten, dus hebben we het bij twee drankjes gehouden. Het personeel was erg vriendelijke en al snel hadden we beide keren onze bestelling.

De inrichting

Ik vond de inrichting heel sfeervol en rustig. Er hingen schilderijen en er was een grote tafel. Daarnaast waren er diverse zitjes met banken en luxe stoelen. Aan comfort is dus zeker gedacht. Door de bruine leerachtige materialen is de uitstraling ook direct luxer. Boven de bar hing een stellage met spotjes erin en waar flessen drank op stonden. Op elk tafeltje stond een kaarsje, zout en peper zetje en de kaart. Hierdoor zou er, als je wel wat wilde eten, genoeg ruimte over zijn voor de borden. 

Q: Waar in Groningen ga jij graag wat drinken?
Wellicht ontdek ik dan nog iets nieuws.

Eén gedachte over “Groningen | Grand café Groningen | Gedempte Zuiderdiep”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *