Begin deze week had ik afgesproken met Jubinka. We zouden gaan lunchen bij een van de restaurantjes die nog op mijn lijst stond: Het Prinsenhof. Een plek waar ze goed rekening houden met diëten en allergieën. In deze blog deel ik mijn ervaring met deze plek, rond lunchtijd.

Het Prinsenhof ligt aan het Martinikerkhof en is dinsdag tot en met zondag geopend vanaf 11.30 uur. Door de week zijn ze geopend tot 21.30 uur, maar op zondag tot 17.00 uur. Er is een uitgebreide dag- en avondkaart en drankenkaart aanwezig, maar je kan er ook heerlijk borrelen.

Het Prinsenhof

Contact

Voor het plaatsen van een reservering heb ik per mail contact gezocht met het Prinsenhof. Ik wilde namelijk graag weten of er ook een veganistische lunch mogelijk was voor Jubinka. Degene met wie ik contact had heeft overleg gepleegd met de kok en dit naar mij teruggekoppeld. Er was een zestal gerechten mogelijk, waardoor we gelukkig gewoon hier terecht konden. Dit was een erg prettige manier. Er werd klantvriendelijk gecommuniceerd en zij hebben uiteindelijk de definitieve reservering geplaatst.

Sfeer

Het Prinsenhof is een ietwat luxer restaurant en grand café. Er lagen stoffen servetten onder het bestek en er waren veel zakenmannen aan het lunchen. Dit bevestigde mijn voorgevoel wel een beetje. Echter vond ik dit geen nadeel, maar juist wel eens leuk om mee te maken. We werden heel vriendelijk ontvangen en naar onze tafel begeleid. De aparte lunchkaart was afgedrukt en op onze tafel gelegd.

Lunch

Ik ging voor de Cas Spijkers kroketten met witbrood. Daarnaast lag een beetje rauwkost. Ik heb echt heerlijk gegeten, ondanks dat het snijden soms wat lastig ging. Mijn buik was na de tijd goed gevuld. Jubinka ging voor een heel heldere bouillon met veel groenten. Hierin zat onder andere paprika, wortel, bosui en paddenstoelen. De thee werd geserveerd in een leuk theepotje, met daarbij een grote kop.

Bediening

Het personeel was heel vriendelijk. Zowel bij ontvangst, vertrek en tijdens het bestellen. Daarnaast vond ik het wel fijn dat er niet gevraagd werd of “alles naar wens” was. Dit wordt vaak zo getimed dat je nét je mond vol hebt. Ik vond het dus wel plezierig dat we rustig onze borden leeg konden eten. De gerechten werden snel geserveerd en de kaarten werden goed toegelicht. Ook het afrekenen ging heel soepel. Alleen maar positief dus!

Voor mij was dit dus een zeer fijne, eerste, ervaring. Ik ga zeker nog eens terug.
Heb jij hier al eens gegeten of weet je een ander leuk plekje voor de lunch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *