In mijn jeugd was ik dol op Duo Penotti. Zeker voordat ik naar de middelbare school ging. Het was een ware verwennerij en dan vooral de witte vanille pasta. Daarna werd mijn enthousiasme getemperd. Waardoor dit kwam weet ik niet.
Echter werd ik gelijk nieuwsgierig toen ik van Melissa doorgestuurd kreeg dat er nu een Duo Penotti kokos met banaan variant te krijgen is. Twee ingrediënten waar ik dol op ben, maar of de combinatie ook lekker is? Daarom probeerde ik het uit.
Het ontstaan
In 1979 begon het merk met hazelnootpasta, naar recept van Marcel Peeters. Dit recept is gebaseerd op een recept van zijn oma. Het merk heette toen nog Penotti. Deze naam is gebaseerd op het Italiaanse woord voor hazelnoten: ‘nocciole’.
In dat zelfde jaar gaat hij aan de slag met een romige, witte chocoladepasta. Fabrikanten pikken het merk op en Marcel wil een product dat niet alleen lekker is, maar ook plezier brengt. Op dat moment besluit hij de smaken samen te voegen, waardoor het Duo Penotti werd. Eerst in een, speciaal door hem, ontworpen drinkglas. Daarna in de huidige glazen pot.
1990 won hij met zijn reclame de belangrijkste prijs voor commercials. Doordat het zo’n succes is komen ze in 2000 met een dip variant. De pasta in een kleine meeneem verpakking, met krokante broodstengels. Daarna gingen ze experimenteren met smaken en kwamen er varianten met 3 smaken. Bijvoorbeeld banaan, Speculoos en gepofte rijst.
Inmiddels is het niet alleen een product met enkel natuurlijke ingrediënten, maar maken ze ook gebruik van duurzame ingrediënten. Deze zijn beter voor mens en milieu. In 2015 kwam er een cookie & milk variant, met maar liefst 25% koek en nu dus die met banaan en kokos. Op die manier blijven ze de markt vernieuwen.
Duo Penotti banaan & kokos
Genoeg over de geschiedenis, tijd om tot de kern te komen. Is deze zomerse Duo Penotti de moeite waard, of kan je hem beter in het schap laten staan? Ten eerste vind ik het vrij prijzig. Je betaalt €2,99 voor 350 gram. Voor de originele smaak betaal je €2,19 voor 50 gram meer.
Wanneer je de pot opent en het folie verwijdert, komt je gelijk een zoete geur tegemoet. Niet vervelend, moet ik zeggen. Echter kan ik de geuren niet goed uit elkaar houden. Tijd om de boterham te beleggen. Gelukkig smeert het, ondanks de ananas chips, erg goed net als de gewone variant. Het is lekker smeuïg. En dan is het tijd om te proeven…
Ik ben geen groot ananas fan, maar ik moet zeggen hierin smaakt het heerlijk. Ze hebben een perfecte balans gevonden tussen alle smaken. Ik vind het dan ook echt een goed gevonden broodbeleg. Maar hoewel ik het erg lekker vind, zou ik het niet snel nog een keer kopen. Het is leuk voor de afwisseling, maar ik vind het wel prijzig. Wellicht koop ik wel weer wat vaker de originele smaak. Al met al geef ik het een 8.
Hou jij van zoet broodbeleg?
Zo ja, wat eet je dan graag en zou deze variant wat voor jou zijn?
Lees ook : Happy to try | Pindakaas M&M’s en Pindakaas Snickers
Leave A Reply