Nog niet zo lang geleden stuurde Melissa mij een foto met een verpakking voor Milka mousse taart. Als groot Milka fan werd ik gelijk nieuwsgierig en vroeg haar, nadat ik er hier bij de Jumbo geen kon vinden, om een verpakking te kopen. Deze taart wilde ik heel graag maken.
Dat mijn vader langs kwam, vond ik een mooie gelegenheid om deze Milka mousse taart te maken. Iets lekker bij de koffie hoort er dan natuurlijk bij, zeker omdat we elkaar niet vaak zien. Maar of dat nou zo’n succes was?
Ingrediënten Milka mousse taart
Voor deze taart heb je weinig ingrediënten nodig, namelijk alleen 250 milliliter melk voor nodig en 30 gram boter. Daarnaast natuurlijk een mixer en een beslagkom, maar dat is logisch. Overige ingrediënten zitten al in de doos, namelijk: de koekkruimels, Milka dorps en de vulling mix.
Maken
Het maken is ook heel simpel, echt een gevalletje van de instructies op de achterzijde van het pak volgen. Een voordeel is ook dat deze taart niet gebakken hoeft te worden. Je stopt hem gewoon minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven. Binnen 15 minuten ben je al zover dat hij gekoeld kan worden. Makkelijker kan je het echt niet krijgen.
Allereerst smelt je de boter. Hier doe je de gemalen koekjes doorheen met een lepel. Dit verspreid je over de bijgeleverde bakvorm. Je drukt het deeg aan en zet het tijdens de verdere bereiding even in de koelkast of vriezer. So far, so good.
De vulling mix los je op in de melk en voegt daar de Milka druppels aan toe. Dit mix je met een elektrische mixer op de hoogste stand. De verpakking zegt 2 minuten, maar ik heb dit langer gedaan, omdat het niet echt stijf werd nog. Deze vulling verdeel je over het koekjesdeeg, strijkt het glad en plaatst het in de koelkast om op te stijven.
Resultaat
Na die 2 uur ging ik eens een kijkje nemen. Maar het mengsel was helemaal nog niet stijf geworden. Hier had Melissa al voor gewaarschuwd, want zij had hem inmiddels al gemaakt. Gelukkig had het bij mij nog tot de volgende ochtend om wél stijf te worden.
Helaas, ook toen was het nog niet stijf. Het leek meer op een slap chocolade toetje, dan op een goed stevige taart. Gelukkig had ik een andere lekkernij in huis gehaald voor bij de koffie, just in case.
Conclusie
Je betaalt €2,99 voor deze mix en eigenlijk is het gewoon geen succes. Ik zou hem dan ook lekker laten staan als je hem ziet. Dit is gewoon het risico wat je neemt als je nieuwsgierig bent. Soms slaagt het en is iets heel lekker, soms is het een tegenvaller. De smaak was overigens wel erg lekker.
Ondertussen heb ik contact met Mondelez, omdat ik echt niet tevreden ben over deze mix. Persoonlijk denk ik dat de hoeveelheid melk die je toevoegt teveel is, maar dat is gissen.
4 Comments
Zonde dat dit geen succes was! 🙁
Precies dezelfde ervaring. Blijft vloeibaar….
Ik ga het nog eens proberen met minder melk Wie weet werkt dat.
Ik heb hem met 200 ml melk gedaan, en hij is perfect