Nadat we een aantal avonden op rij in het restaurant van het hotel hadden gegeten, waren we toe aan iets anders. De opties waar we enthousiast van werden waren bijna op en dus gingen we kijken wat er in het centrum was.
Onder andere via Google en Tripadvisor kwamen we restaurant Kaneo tegen. Dit is het laatste restaurantje aan de kust, met uitzicht op de Kaneo kerk en over het meer. Ik deel deze aanrader graag met jullie, omdat het echt de moeite waard is om te bezoeken.
Bereikbaarheid
Het leuke is dat je dit hotel via twee wegen kunt bereiken. Zo kun je de berg van Ohrid beklimmen en bij het Kaneo kerkje afdalen naar beneden. Dan kom je eigenlijk gelijk uit bij het restaurant. Dit komt omdat het de laatste aan de kust is. Ook al moet je er even wat voor doen, deze route is zeker de moeite waard. Bovendien geniet je dan extra van je eten. 😉
De andere route is via het centrum. Je loopt dan eigenlijk via de haven helemaal de kustlijn af. Je komt dan over houten steigers en moet her en der wat kleine straatjes door om vervolgens bij het restaurant uit te komen. Deze route vond ik zelf een stuk minder, zeker omdat ik in het donker bijna niets zie. Gelukkig begeleide mijn vriend me goed. Wat wel mooi is aan deze route zijn de verschillende plekjes waar je even langs het meer kan zitten.
De kaart
Bij dit restaurant kun je blijkbaar ook al ontbijten, maar wij genoten er 2 keer diner. Hierbij was de tweede keer het meest bijzonder. Het was de laatste avond van ons verblijf in Ohrid en we wilden nog even het grote cash geld opmaken. Hierdoor kozen we ervoor om even net wat luxer te gaan.
Ook al is er per categorie niet heel veel keuze, toch is het een uitgebreide kaart. Je hebt salades en soepen, maar ook vlees, vis en vegetarische gerechten. Alles staat er zowel in het Macedonisch als Engels op, inclusief de prijs in denar.
Mijn vriend ging voor de kilo forel, ik ging voor de talliata rosemary. Dit was dungesneden biefstuk met rozemarijn. Hierbij werd gnocchi bereid met knoflook geserveerd. In dit restaurant kreeg je dan ook geen friet. We hebben hier beiden enorm van genoten! De eerste keer ging ik voor de varkensfilet met eekhoorntjesbrood en heavy cream. Ik kan je vertellen: die room is echt heel zwaar. De ribeye steak in gorgonzola saus is ook een aanrader!
Wijnen
We hebben ons bij het eerste bezoek laten adviseren voor een heerlijke rosé. De ober kwam met de Stanushina rosé aan. Deze was niet zoet, maar wel vol van smaak. Echt genieten. Tijdens het eerste bezoek namen we beiden één glas, maar bij de tweede keer waren we al gewend. Toen hebben we allebei 2 glazen gehad. Voor een volledige fles betaal je 950 denar, zo’n €15. Achteraf hebben we allebei spijt gehad dat we niet een fles mee hebben genomen naar huis.
Obers en service bij Kaneo
De service en vriendelijkheid in dit restaurant lag heel hoog. Zowel de ober die ons hielp, als de andere obers, waren heel vriendelijk. Maar ook hadden ze tijd voor een praatje. Erg leuk om wat meer over het leven in Ohrid te leren.
Ze deelden hun eigen ervaringen met leven in Ohrid, maar ook over het eten en gebruik van groenten. Dit maakte het echt persoonlijk, maar veranderde ook in positieve zin mijn beeld van Ohrid. Bovendien werd je echt met een lach geholpen. Vragen werden goed beantwoord en zowel het eten als de rekening werd steeds snel gebracht. Oh en vergeet de restaurant katten niet! 🙂Â
IJsje na
We hadden na dit gerecht nog heel erg zin in een ijsje. Deze hebben we echter niet bij dit restaurant genuttigd, maar ik wilde deze tip jullie niet onthouden.
In het centrum, op het grote plein, zit een ijszaak: Letnica. Hier heb je heel bijzondere smaken ijs. Zo heb ik bijvoorbeeld de combinatie banaan, ferrero rocher en smarties gehad. Maar je kon ook gaan voor karamel, Snickers of framboos gaan. Echt heerlijk. We betaalden voor 2 ijsjes met 3 grote bollen 420 denar. Dit is zo’n €6,80.
Kortom: een dikke aanrader!
Wat vind jij van het uitzicht?
Leave A Reply