Door Melissa werd ik er een aantal maanden terug op gewezen, dat ze bij de Lidl een bakmix voor stoofperen taart hadden. Die kost slechts €1,49 voor 300 gram. Dat moest ik proberen.
Het plaatje van de stoofperen taart voorop de doos ziet er echt heel verleidelijk uit, waardoor ik gelijk al zin kreeg om de taart te maken. Toch wachtte ik nog even tot het echt wat kouder was. Let’s go! Is het de moeite waard?
Benodigdheden en ingrediënten
In het pak zit een bakmix voor de taart. That’s it. Daar hoef je zelf maar een klein aantal ingrediënten aan toe te voegen:
-
450 gram stoofperen (kant en klaar te kopen bij o.a. Lidl en AH)
-
150 gram boter of margarine
-
3 eieren
-
5 gram maïzena
Verder heb je een springvorm met een doorsnede van 24 centimeter nodig, een zeef of vergiet, mixer met garden en een beslagkom nodig. En natuurlijk een oven, maar dat spreekt voor zich. 😉
Stoofperen taart maken
Als ik het pak bekijk en de beschrijving doorlees, is het niet heel ingewikkeld. Zoals altijd begin je met het voorverwarmen van je oven. En dan ga je aan de slag met de volgende stappen:
-
Laat de stoofperen uitlekken via de zeef of vergiet en vang het vocht op.
-
Mix de boter tot een romige crème.
-
Meng de eieren en stoofperen taart mix door de boter. Doe dit op de laagste stand. Daarna nog 2 minuten op de hoogste stand tot een glad beslag.
-
Vet je springvorm in en schep het beslag erin. Strijk het glad.
-
Leg de peren bovenop en druk ze licht aan. Ze mogen niet de springvorm raken.
-
Bak deze taart af in 45-50 minuten. Dit is afhankelijk van elke oven of de taart dan gaar is.
En dan is het tijd om te garneren. Hiervoor meng je 2 eetlepels van de stoofperen sap met de maïzena. Dit roer je tot een glad mengsel, om er vervolgens nog 100 milliliter stoofperen sap aan toe te voegen. Dit doe je 3 minuten op 700 watt in de magnetron. Daarna laat je het 5 minuten staan. Decoreer na het afkoelen de taart met dit mengsel.
Mening
Zodra ik het pak open maak, komt de geur van speculaas me tegemoet. Dat belooft al veel goeds. Het maken van de taart is ook super makkelijk. Bij mij had hij wel echt 50 minuten nodig om te garen. Bij mij is hij vrij laag gebleven, omdat ik een te groot bakblik heb gebruikt. De kleinere deed verstoppertje, haha. Maar helemaal prima, want aan de smaak zal het niets veranderen. Volgende keer neem ik wel een grotere verpakking met peertjes, want nu had ik 350 gram inclusief sap. Dat is een beetje karig.
Nu ben je natuurlijk benieuwd naar het resultaat. Laat ik alvast zeggen dat het huis heerlijk geurde tijdens het bakken. Het water liep me in de mond en ik kon echt niet wachten tot hij klaar was. Maar ja, daarna moet hij nog afkoelen en de sap in combinatie met maïzena erop. Dus geduld zul je sowieso moeten hebben.
Oké, echt tijd om te proeven. Ik neem een hap en word verrast door de frisse smaken. Dat komt natuurlijk door de stoofperen en de sap die je bovenop doet. Wel is hij lichtelijk droog, waarschijnlijk toch iets te lang gebakken of te laat afgedekt. Maar de smaak is heerlijk. Helemaal niet machtig en echt genieten voor de feestdagen.
Heb jij een leuk stoofperen recept?
Wat is jouw favoriete taart?
Leave A Reply