popcorn met tompouce
HEMA heeft eind augustus een nieuw product: popcorn met tompouce smaak. Mijn eerste gedachte was “die moet ik proeven!” Nu heeft het even geduurd, maar ik heb het geprobeerd. Ik neem het product stap voor stap met jullie door. 

Popcorn met tompouce smaak, het klinkt heel gek, maar is het dat ook? Kun je de typische smaak van de HEMA tompouce vangen in popcorn? Voor €2,75 krijg je 120 gram van deze lekkernij. De bus die ik op 6 oktober heb gekocht, is goed tot 2018. 

Ingrediënten:

Suiker, mais, palmolie, glucosestroop, natuurlijk vanille-aroma, koolzaadolie, antiklontermiddel E341, aroma, kleurstoffen E120 E162. Voedingswaarde per 100g: energie 1388 kJ 327 kcal, vet 1.0g/waarvan verzadigd vet 0.1g, koolhydraten 72.9g/waarvan suikers 51.4g, voedingsvezel 5.4g, eiwit 4.0g, zout 0.00g,

De smaak 

Neem je een stukje van deze popcorn? Nee, dan zul je de tompouce smaak niet terug vinden. Pas wanneer ik wat meerdere stukjes had gehad kon ik de glazuur smaak herkennen, vooral als nasmaak. Ook vond ik de popcorn wel lekker romig. Knap hoe ze beide smaken zo hebben weten te vangen in een geheel nieuw product. Nog een voordeel, het is vrij zoet. Daardoor blijf je er niet van door eten. Door de roze kleur, zou deze popcorn het ook prima kunnen doen op een kinderfeestje of een baby shower. 

De verpakking

De koker is redelijk groot, terwijl er eigenlijk maar een klein zakje popcorn in zit. Toch vind ik het er erg feestelijk uitzien. Een mooie witte koker, met tompouce erop en een gouden zakje waar de inhoud in zit. De koker kun je natuurlijk nog weer hergebruiken en dit ga ik dan ook zeker doen. Wie weet komt hij van pas bij het maken van een surprise rondom kerst/sinterklaas. Het is een fijn stevig karton, waardoor het niet snel beschadigd. Erg handig ook om je popcorn tussentijds in te bewaren, want hij sluit goed af. 

Al met al vind ik de popcorn dus best lekker voor een keer óf voor op een feestje.
Heb jij hem al geprobeerd? Zo ja, wat vond je ervan? 

2 gedachten over “Food | HEMA | Popcorn met tompouce smaak”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *