stadhuis
Al zolang als ik in Groningen woon wil ik in het stadhuis van deze mooie stad trouwen. Relatie of niet, dit is wat ik al 7 jaar lang roep. Vandaag vertel ik waarom ik zo graag op deze plek het ja-woord wil uitspreken. 

Het stadhuis van Groningen is een prachtig oud pand. Sinds 1793 staat het al op de huidige plek. In eerste instantie was het gebouw u-vormig, maar door ruimtegebrek is de ruimte nog opgevuld en ontstond er een binnenplaats. Inwoners en Monumentenzorg zijn de bouw van en nieuw pand tegengegaan, om het oude uiterlijk te behouden. Normaal kom je er niet zo gauw binnen, maar ik bezocht het stadhuis op 9 september j.l. tijdens de Open Monumentendag. 

De buitenkant

Dit is een van de redenen dat ik altijd riep hier te willen trouwen. Naast het prachtige ‘balkon’, zijn er rondom het stadhuis ook bloembakken. Wanneer al deze bloemen in bloei staan, geeft dit een heel romantisch en vrolijke tint aan het gebouw. Dit zie je op de foto hierboven. Het zou voor mij dan ook een reden zijn om te trouwen in de lente, wanneer deze bloemen op z’n mooist zijn. Daarnaast vind ik de bouwstijl ook echt prachtig. Juist dat oude geeft een heel mooie sfeer weer. Toen ik langs de balustrade stond, droomde ik ook helemaal weg naar hoe het zou zijn om daar in je trouwjurk te staan. 

Een foto met Tymo, voor het idee. Hij wilde helaas niet met mij trouwen 🙁 
De binnenkant

Hier begonnen we eigenlijk. Wat een bijzonder gevoel om over de rode lopers te lopen, de plafondschilderingen te bekijken en dan terecht komen in de trouwzaal. Het klinkt misschien vreemd, maar ik schoot echt vol toen ik er stond. Ik kon het helemaal voor me zien. Daar zitten en binnenlopen op de mooiste dag van je leven, met je dierbaren om je heen. Echt zo bijzonder. Dit was voor mij dan ook de bevestiging dat dit, hoe dan ook, ooit de trouwlocatie wordt. 

Het romantische rozen tapijt, de bloemstukken, de bank voor het bruidspaar… Maar ook de opstelling van de stoelen erom heen, waar de families zullen zitten. Alles klopte gewoon. Daarnaast vond ik ook het rood fluwelen ringkussen echt heel mooi. Natuurlijk heb ik even wat foto’s gemaakt voor het idee en om verder bij weg te dromen. 😉😍

Ik vond het tof zo eens verder te kunnen kijken dan de buitenkant. Daar zie je op het raam alleen uit folie gesneden duifjes. 

Waar wil jij graag trouwen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *