feestmaand
De december maand is alweer van start. Dit betekent dat de feestdagen steeds dichter bij komen. Hoe doe ik dat als blogger? Hoe zorg ik ervoor dat ik én content plaats waar ik tevreden over ben, maar ook kan genieten van mijn familie en het lekkere eten? Dat deel ik vandaag in deze blog. 

De feestmaand december is eigenlijk gekkenwerk. Het begint meestal al halverwege november met alle sinterklaas activiteiten en voor je het weet zit je met je familie aan het kerstdiner. Tussendoor koop je nog wat cadeautjes en ik besloot blogmas te doen. Elke dag van de maand december een blog online. Hoe dan?! 

Cadeautjes 

Mijn geluk is, ik vier geen sinterklaas. Alleen via het forum met getrokken lootjes. Al vrij snel heb ik deze cadeautjes gekocht, het was zelfs nog voor de intocht. Op die manier hoefde ik daar niet meer mee bezig te zijn. Het lootje voor kerst binnen ons gezin kon ik in één dag afhandelen, ook weer mooi efficiënt. Het enige lootje die wat meer voeten in de aarde had, was die voor in de bloggroep. Hierbij kwam mijn onzekerheid en twijfel opspelen, waardoor het een stuk langer duurde dan nodig was eigenlijk. Maar goed, over het algemeen was het gedeelte cadeautjes niet zo moeilijk. 

Planning 

Een planning is denk ik essentieel in deze maand. Omdat ik weet waar ik wanneer verwacht word om bijvoorbeeld kerst te vieren, weet ik ook voor wanneer ik al blogs klaar wil hebben staan. Op die manier hoef ik er op die dagen minimaal mee bezig te zijn. Het staat dan al klaar en hoeft alleen nog op sociale media gedeeld te worden. Daarnaast heb ik van te voren een planning gemaakt welke blogs ik in de maand december online wilde hebben en op welke dag. De ideeën hiervoor heb ik veelal van Pinterest. Daardoor hoef ik niet nog na te denken waar over te schrijven, maar kan ik ‘gewoon’ beginnen. En ik heb een klein beetje hulp, want er komen ook een aantal gast artikelen online. 

Vrije tijd inplannen 

Dit is een heel belangrijke. Ook al denk je misschien dat je daar ‘echt geen tijd’ voor hebt, zonder een momentje om op te laden houd je het niet vol. Neem af en toe een avondje rust. Lekker op de bank en Netflix aan of iets anders kijken. Natuurlijk kan je ook een lekker lange douche nemen na een maskertje. Wat ik zelf doe is na kerst een aantal dagen weg. Dan kom ik voor oud & nieuw weer terug. Lekker genieten in een hotel, niet hoeven koken… Heerlijk! Uiteraard snap ik dat dit niet altijd mogelijk is, maar het kan wel heel erg helpen om even weer op te laden. Er wordt nu eenmaal veel van je verwacht in deze maand. 

Leg de lat niet te hoog

Dat is denk ik ook een goede tip. Het hoeft niet perfect. Perfect bestaat niet. Zolang het eten lekker is en er een gezellige, ongedwongen sfeer hangt is het goed. Verplicht elkaar niet tot gezellig doen of teveel te moeten. Als je even zin hebt om je terug te trekken van de drukte, doe dat dan gewoon! Hier heeft iedereen baat bij, omdat je dan minder snel chagrijnig wordt door irritaties of overprikkeling. Ikzelf doe dit door bijvoorbeeld even op bed te gaan liggen. Dit kan er voor zorgen dat je er weer tegen aan kan. En je hoeft ook geen heel ingewikkeld honderd gangen diner te maken, het is veel leuker als je er ook bij kan zijn in plaats van dat je alleen maar in de keuken staat. 

Dit is hoe ik me voorbereid op kerst als blogger.
Niet teveel verwachten, me goed voorbereiden en me-time nemen! Hoe doe jij dat?

Eén gedachte over “Kerst | Hoe bereid ik me als blogger voor op de feestmaand?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *