Pure

Ik bezocht, samen met Jubinka, Pure in Groningen. Een hotspot waar je terecht kan voor Donuts, ijs, smoothies, sapjes en meer. Ik deel mijn mening en ervaring. 

Ontstaan
Pure is al vijf jaar in Groningen gevestigd. Nog niet zolang geleden hebben ze de inrichting omgegooid en kun je hier ook zitten. Eerder was een groot deel gericht op frozen yoghurt, milkshakes en donuts, maar ook dit is uitgebreid. De oprichters, Simon en Marielouise, hebben vele bakkerservaring. Hierdoor kunnen ze dagelijks zorgen voor goed gevulde vitrines.

De producten die gebruikt worden zijn 100% natuurlijk, zonder toegevoegde smaakstoffen. De thee en koffie is van TikTak, een merk dat al sinds 1870 bestaat. Het is een biologisch en fairtrade merk. Bij de frozen yoghurt is het zelfs zo dat er minder dan 100 calorieën inzitten, hoe fijn is dat! 😀  Een leuk weetje die ik op de site las, was dat wij Nederlanders ruim 31 liter yoghurt per jaar consumeren! 

Donuts, ijs en meer…
Bij de toonbank kan je zelf aan de hand van een kaart samenstellen wat je in je drankje wilt. Je kiest bijvoorbeeld voor een smoothie. Daarbij heb je echt heel veel opties. Zo kan je de basis kiezen, maar vervolgens ook drie toppings. Zo hebben ze fruit, chocolade, stroopwafel en diverse sausen. Heb je nu geen zin in een shake of smoothie, dan kan je ook je eigen frozen yoghurt samenstellen met deze toppings. Waarvan bij mij het water ook in de mond liep was de bananen-Nutella tosti en de poffertjes die je met kersen, aardbeien en karamel kunt krijgen. 

Zelf ging ik voor de smoothie, die zie je hier voorop de foto. De basis was yoghurt met blauwe bessen, aardbei en banaan. Erg gezond dus en dat was ook precies wat ik wilde. Jubinka nam een sapje met kokosmelk en dezelfde fruit soorten. Hoewel de toppings in kleine hoeveelheden worden toegevoegd, waren de smaken wat mij betreft perfect in balans. 

Hoewel alles er binnen heel onbewerkt uit ziet, heeft het toch een fijne sfeer. Mede door het groen gebruik en de prachtige glas in lood ramen. 

Mijn ervaring
Op de dag dat wij heen gingen was het nog al regenachtig en druilerig buiten. Een goed moment dus om een binnen hotspot te bezoeken.  Langs de rechter muur staan allemaal tafeltjes met een wisselend aantal stoelen eraan. De plek waar wij zaten vond ik echter veel toffer. Er was namelijk een tafeltje met twee grote fauteuils erbij. Deze zaten echt heerlijk en waren perfect voor mijn lichaam. De andere stoelen zagen er nogal hard uit namelijk. De glas in lood ramen waren echt een mooie toevoeging. 

Het personeel was erg vriendelijk en kwam ook aan tafel nog bestellingen opnemen. Hoe langer we er zaten, hoe voller het liep. Geen idee of dit met de regen te maken had, maar het lijkt me een goed teken. Wat ik minder praktisch vond, maar dit was ook het enige minpuntje, was de inrichting bij de toiletten. Als je binnenkomt heb je recht voor je een fonteintje om je handen te wassen, tot dusver prima. Echter zijn er twee deuren naar toiletten die beide de kant naar dat fonteintje toe open gaan. Pas dus op dat je niet geplet wordt, haha. 

Natuurlijk moest ik ook even de donuts proeven, ik koos voor een met smarties en de coco choco. Beide erg lekker! Je koopt ze per stuk voor €1,50. 

Praktische informatie
Pure zit gevestigd aan de Vismarkt in Groningen, nabij het poortje dat deze markt verbindt met Herestraat.  Online zijn er bestellingen te plaatsen voor donuts en andere zoetigheden. 


Openingstijden: 
Maandag 12:00 – 18:30 uur
Dinsdag 10: 00 – 18:30 uur
Woensdag t/m zaterdag 10:00 – 22:00 uur
Zondag 12:00 – 22:00 uur 

Dit was mijn ervaring bij Pure.
Ben jij er al eens geweest of zou je erheen gaan naar aanleiding van mijn blog? 
Laat het achter in de comments! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *