In november besloot ik, na een tip van mijn activiteitentherapeut, een oproep te plaatsen op de website van Wehelpen. Het liefst zou ik een creatief maatje vinden om lekker creatief mee bezig te gaan, maar ook gezellig mee te kletsen. Al snel ontmoette ik iemand via deze site, met wie het goed klikte. We hadden via WhatsApp al een tijd contact en dus was het tijd voor een ontmoeting.

In principe vind ik leeftijd niet heel belangrijk bij een contact. Als het klikt, klikt het. Daarnaast zijn er altijd wel een paar overeenkomsten en die vonden we dan ook steeds meer tijdens ons online contact. Ik had van haar nog geen foto gezien, waardoor je een beetje je fantasie de vrije loop laat. Heel grappig hoe dat dan uiteindelijk vaak totaal anders blijkt dan wat je in je hoofd had. 

De ontmoeting 

Ik vond het echt doodeng! Nieuwe mensen ontmoeten blijft toch een dingetje. Natuurlijk had ik dit bij de revalidatie wel een beetje kunnen ‘oefenen’, maar toch… Die dagen zat ik ook niet heel goed in mijn vel, waardoor er toch wat paniek ontstond. Gelukkig was het erg gezellig en hebben we over heel veel dingen gekletst. Dat is altijd wat aftasten, want waar heb je het wel of niet over, maar ik denk dat we daar best goed in geslaagd zijn. 

In totaal is Jip bijna twee uur bij mij geweest en trakteerde ze op karamel stroopwafels, heerlijk! Al vrij snel nadat ze weg was kreeg ik nog een berichtje dat ze het erg gezellig had gevonden. Dat zit dus wel goed. Ook hebben we gelijk een nieuwe datum geprikt voor een volgende afspraak. Ik denk dus dat de zoektocht gelukt is!

Hoe gaat het contact nu? 

We zijn bezig om samen een verhaal te schrijven, om de beurten schrijven we een stukje. Erg leuk om op die manier onze interesses te delen en twee schrijfstijlen samen te voegen. Ook denkt Jip heel fijn mee over dingen rondom en onderwerpen voor mijn blog. Bijna dagelijks spreken we elkaar via WhatsApp. 

Helaas is een tweede afspraak er nog niet van gekomen, omdat ik best veel lichamelijke klachten heb. Wel ben ik heel blij en dankbaar dat ik deze lieve vrouw heb mogen leren kennen. We hebben ontzettend veel overeenkomsten wat zorgt voor erkenning en we steunen elkaar graag. Heel bijzonder hoe dat kan ontstaan via internet. Ik heb er een echte vriendin bij! 

Op we helpen kan je voor werkelijk alles hulp vragen. Zou het wat voor jou zijn om op deze manier mensen te ontmoeten? Wat zou jij dan graag willen? 

8 gedachten over “Persoonlijk | Iemand ontmoeten via Wehelpen.nl | Mijn ervaring”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *