niet altijd een bh
Ik kom er eerlijk voor uit: ik draag niet altijd een bh. Wel bij afspraken, maar er zijn ook genoeg momenten waarop ik er geen draag. In dit artikel wil ik jullie vertellen waarom. Niet om te zeggen dat jij als vrouw er ook geen moet dragen, maar wel om je te laten nadenken waarom je er een draagt.

Vanaf je puberteit groeien je borsten. Meestal draag je dan eerst topjes, maar later ga je over naar een echt bh. Als vanzelfsprekend draag je die dag na dag. Mede door de maatschappij is het beeld ontstaan dat je een bh moet dragen. Maar is dit wel zo en waarom zouden we ons door een ander laten vertellen wat we wel of niet aan mogen?

Wat een bh voor je kan doen

Een van de vele dingen die een bh doet is steun geven, maar ook een mooie ronde vorm aan je borsten geven. Dit is natuurlijk heel voordelig, zeker wanneer je onzeker bent over je borsten of wanneer ze wat aan de kleinere kant zijn. Daarnaast ziet niet iedereen het wanneer je bijvoorbeeld door de kou stijve tepels hebt.

Mooie lingerie setjes kunnen je een zelfverzekerd en sexy gevoel geven. Niet eens per se om het voor iemand te dragen, die zegt dat het mooi is, maar juist voor jezelf. Zelfs als niemand het weet, behalve jij, kan het je zelfvertrouwen een boost geven.

Een belangrijk ding hierbij is natuurlijk wel dat je de goede maat draagt, want dat doet aar een klein deel van de vrouwen. Hiervoor kan je in een lingeriezaak hulp vragen bij het opmeten en zoeken naar een mooie aansluitende bh.

Voordelen geen bh dragen

Het grootste voordeel van het niet dragen van bh’s is dat het geld bespaart en ruimte in de was. En ken je dat gevoel wanneer je je bh na een lange dag uit doet? Dat mis je misschien, maar het voelt veel vrijer. Het niet dragen van een bh bevordert de bloedsomloop, want dit wordt verminderd door de druk. Zonder bh kan je lijf huid beter ademen, want wanneer je hem niet vaak genoeg wast is het een bron van bacteriën. Wanneer je de bh niet draagt moeten de spieren in je borsten meer hun werk doen. Met bh worden ze veel ‘luier’.

Nadelen geen bh dragen

Een nadeel is natuurlijk dat je de vorm van je borsten beter ziet en dus ook wanneer je stijve tepels hebt. Dit kan je verhullen door een oversized trui, maar dat is maar net waar je je zelf prettig bij voelt. Daarnaast kan het best gevoelig zijn als iemand tegen je borsten stoot in een drukke ruimte. Een bh maakt de borsten voller en steviger, nu moet je het van de natuurlijke vorm hebben. Daarnaast, en dit vind ik de beste reden, kan het wanneer je een grote cup hebt en geen bh draagt zorgen voor nek- en rugklachten. Je borsten worden minder ondersteund dan wanneer je een bh draagt. Bij sporten kan je beter een sport bh dragen, want de druk van het sporten kan zorgen voor hangborsten.

Waarom ik niet altijd een bh draag

Zoals ik al schreef: ik draag niet altijd een bh. Vooral in huis of wanneer ik even naar de stad of supermarkt ga, laat ik hem uit. Naar afspraken en vrienden of familie vind ik het nog wat ongemakkelijk. Wat voor mij voordelen zijn, is dat ik minder last van de hogere rugklachten heb, dat ik geen last heb van snijdende bandjes en het gevoel van vrijheid. Daarnaast heb ik inderdaad het gevoel dat ze wat steviger en natuurlijker gevormd zijn en heb ik het idee dat mijn ademhaling beter gaat.

Natuurlijk vind ik het nog steeds leuk om een mooi setje te dragen. Voor het zelfvertrouwen, een sexy gevoel en als verrassing voor mijn vriend. Voordat ik helemaal geen bh meer draag duurt het nog wel even, want dat is toch wel een drempel. Daarnaast draag ik bij sporten wel altijd een sport bh.

Gaat het niet dragen van een bh je te ver, dan kan je ook voor andere opties gaan. Bijvoorbeeld een niet voorgevormde bh of een bralette. Dan heb je toch wat steun, maar anders dan bij een bh met baleinen of een voorgevormde bh. Mocht je het wel willen proberen, maar geen stijve tepels zichtbaar hebben? Dan kan je zoeken naar tepel stickers.

Draag jij altijd je bh?
Waarom wel of niet?

Eén gedachte over “Dit is de reden dat ik niet altijd een bh draag”

 • Ik draag ook alleen maar een bh als ik de deur uitga. En dan nog niet altijd !!
  Bv boodschappen doen, zolang ik een jas aan heb, valt het niet op dat je geen bh aan hebt.
  Ik werk van thuis uit, dus ik loop meer zonder dan met.
  Lekker luchtig.
  Wanneer ik er nu een aan ‘moet’, dan voel ik me zo opgehangen.
  Ik heb ook het ‘geluk’ van kleine borstjes te hebben. Moest ik grote hangborsten hebben, dan zou ik er ook wel altijd een aandoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *