De kerst kan je op verschillende manieren doorbrengen, maar niet alles is even aantrekkelijk. Begrijp me niet verkeerd, als jij er blij van wordt om twee dagen te gourmetten en alle Home alone films te kijken is dat natuurlijk helemaal prima! Toch kan ik voor mezelf een leukere manier verzinnen om de kerstdagen door te komen. 

Kerst staat meestal in het teken van familiebezoek, (veel) eten en een soort verplichte gezelligheid. Mensen die naar de kerk gaan hebben ook tijdens de kerst een aantal diensten die ze bezoeken. Steeds meer mensen kopen in plaats van met sinterklaas, met kerst cadeautjes voor elkaar. Maar hoe ziet mijn ideale kerst eruit?

Cadeautjes

Aangezien ik niet meer echt de leeftijd heb om sinterklaas te vieren, vind ik het wel leuk om met kerst cadeautjes te doen. Wel nuttige of leuke cadeautjes, waar je wat aan hebt. Gewoon voor elkaar of voor iedereen van het gezin. Het hoeft ook echt niet voor een onbenullig hoog bedrag, maar wel dusdanig dat je geen prut cadeautjes krijgt. Je wilt immers niet dat jouw cadeautje binnen een week in de kliko beland.  Dit jaar doen we thuis lootjes met kerst, super gezellig!

Lekker eten

Het kan natuurlijk niet ontbreken: lekker eten. Tijdens kerstavond en de kerstdagen vind ik het leuk om voor het diner wat meer moeite te doen. Dingen klaar te maken die je normaal niet zo snel eet zoals een beenhammetje, rollade, stoofpeertjes of boontjes in spek. Daar neem ik dan ook zeker de tijd voor. Net als voor het mooi dekken van de tafel. Dit jaar heb ik mooie glazen bij de HEMA gekocht en servetringen. Weer eens wat anders.

Als ontbijt vind ik het heerlijk om chocolademelk, een eitje en op z’n minst een plakje kerststol te hebben. Lekker wat uitgebreider en er wat meer de tijd voor nemen dan normaal. Echt even in het moment zijn, maar niet jezelf volproppen.

Sfeer

Het liefst zou ik kerst vieren in een relaxte sfeer. Momenten samen wat doen, maar je ook terug kunnen trekken. Niet per se strak gekleed opzitten, maar gewoon comfortabel (of zelfs in pyjama, waarom niet!?). De kerst is immers een moment om het fijn met elkaar te hebben en ik kan me voorstellen (ja, ik praat uit ervaring) dat het anders juist irritaties op kan leveren. Deze dagen zijn het uitgelezen moment om even tijd te nemen om je boek er bij te pakken, met z’n allen een wandeling te maken of een spelletje te spelen. Daarnaast moet je gewoon eigenlijk niet teveel willen, maar go with the flow. Het loopt vaak toch totaal anders dan dat je van te voren hoopt/wilt/bedenkt. Het belangrijkste is: GENIET!

Dit is mijn ideale kerst, hoe ziet die van jou eruit?

Eén gedachte over “Kerst | Zó ziet mijn ideale kerst eruit”

  • Mijn ideale kerst is zoals ik t doorgaans vier: we renge wat we zouden spenderen naar d voedselbank en ik doe vrijwilligerswerk op 1e en/of 2e kerstdag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *