kerst elf
Ergens in november heb ik het idee bedacht voor dit verhaal: een dag in het leven van een kerst elf. Het duurde even, maar hierbij deel ik hem dan toch met jullie.

Het is vroeg in de morgen wanneer ik wakker word. Door de ramen is niets te zien, omdat het weer eens flink gesneeuwd en gevroren heeft. Het is altijd koud op de Noordpool, zoals je misschien wel had verwacht. De heerlijkste geuren vullen de ruimtes. Waarschijnlijk warme melk en andere dingen die wij alleen hier kennen. Dingen als cornflakes zijn hier niet, alleen uit de keukens van de mensen waar de kerstman cadeaus achterlaat.

Met een snelle sprong sta ik naast mijn bed om mijn elfen pyjama om te wisselen voor mijn dagelijkse elfen kostuum. Ik haast me naar de eetkamer, want als je er niet op tijd bij bent is heel de schaal leeg. Kerst stress hebben we nog niet, het duurt immers nog een hele maand voordat het kerstmis is. Wel besluit ik om vandaag, na het sportuurtje, een bericht de deur uit te doen. Zo heeft mijn ‘mens’ nog even de tijd om te beslissen wat hij of zij graag zou krijgen dit jaar.

Iedereen een eigen kerst elf

Wist je dat? Iedereen heeft een eigen kerst elf, die allemaal weer een eigen e-mail account hebben. Op die manier raken lijstjes en andere belangrijke zaken nooit door elkaar en kunnen we de boel hier makkelijk organiseren. Zo heb ik dus aan mijn persoontje gevraagd wat voor een spelsoort hij het leukste vindt en of ik het juiste item van zijn lijstje te pakken had. Zo zit je nooit verkeerd en heb je een blij iemand op kerstavond of eerste kerstdag. Maar goed, ik dwaal af… Dit is niet een dagelijks gebruik.

Na het sporten, dit doen we elke ochtend, moet iedereen zich eerst bij de opper elf melden. De kerstman zien we bijna nooit. Hij, die opper elf, vertelt ons dan wat de belangrijkste acties voor de dag zijn. Je zou kunnen zeggen dat we het hele jaar tot november rust hebben, maar niets is minder waar. We moeten natuurlijk wel onze middelen inzetten om te weten wat er in de levens van onze ‘mens’ speelt. Stel je voor dat je een trouwring geeft, omdat je vindt dat zijn vriendin zo leuk is, maar de relatie is net uit. Dat zou natuurlijk een pijnlijk moment zijn. Bovendien vinden we het ook altijd leuk om nog wat persoonlijks in geschrift toe te voegen.

Iedere elf die geen persoon toegewezen heeft gekregen, heeft een andere taak. De ene doet de afwas, weer een ander pakt cadeautjes in en nog weer een ander maakt schoon. Ook moeten de rendieren van de kerstman verzorgd worden. Op die manier blijft het altijd netjes en hebben we niet teveel aan ons hoofd. Het zorgen voor de juiste pakjes én dat ze op tijd aankomen is al een hele kunst soms. Bepaalde bezorgdiensten doen er nu eenmaal wat langer over een de Noordpool is een flink eind van de rest van de bewoonde wereld.

’s Middags is het tijd voor een klein dutje, vlak na de lunch. Omdat onze dag al vroeg begint en we onze energie hard nodig hebben, slapen we meestal van 14.30 – 15.30 uur. Daarna drinken we een elfendrank en gaan we weer aan de slag. Het laatste uurtje van de dag bestaat meestal uit het vullen van de arrenslee. Op die manier heeft de kerstman het makkelijk, hij brengt ‘alleen’ de cadeautjes rond ’s nachts. Wij slapen dan. Maar natuurlijk hebben we ook een avondmaaltijd. Meestal is dit een of andere drab. Erg smaakvol en met veel groente, dat wel, maar erg smakelijk ziet het er niet uit. Toch eten we ons bordje leeg, want het vult ons energielevel weer aan. Voor we ons, door kruiken, verwarmde bed in duiken spelen we nog een spelletje en nemen we een warme douche. Nog een kopje thee en dan is het tijd om te gaan slapen.

Mij lijkt het best leuk, zo’n dag als elf door het leven gaan.
Wat jij? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *