Een nieuw vegan bak recept. Vandaag laat ik jullie zien hoe je op een makkelijke manier vanille cupcakes maakt, die vegan proof zijn! Je hebt slechts een paar ingrediënten nodig en ze zijn in een handomdraai klaar.
Cupcakes bakken is altijd leuk, dus besloot ik deze samen met Jubinka te maken. We maakten vegan vanille cupcakes, met een frosting erop. Op het YouTube kanaal van Cooking recipes vonden we een recept, waar we een eigen draai aan hebben gegeven.
Ingrediënten
Voor de cakejes
- 1 kop bloem
- 1 eetlepel bak poeder
- 1/2 kop suiker
- 1/4 kop kokosolie
- 3/4 kop sojamelk
- 1 eetlepel vanille extract
Overige benodigdheden:
- Glazuur
- Beslagkommen
- Garde
- Muffin/cupcake vorm
Werkwijze:
Doe de bloem, bakpoeder en suiker in een kom en meng dit. Als het goed door elkaar gemengd is, voeg je de olie en melk toe. Dit geheel meng je opnieuw. Hierna voeg je het vanille extract toe en meng je voor een laatste keer. Door de helft van het beslag hebben wij pure chocolade gedaan.
Verdeel het beslag over de cups en bak op 180 ° voor 20-35 minuten. Bij ons waren ze na 28 minuten gaar. Wanneer de cakejes gaar zijn laat je ze tien minuten afkoelen.
In die tijd hebben we de glazuur in warm water gelegd, gedurende 5 minuten. Dit kun je vervolgens met een mesje mooi glad over de cupcakes verdelen en versieren met wat je maar wilt.
Dit was het alweer. Eet smakelijk!
Comment
[…] week begon goed met het bakken van vegan vanille cupcakes. […]