Ondanks mijn allergie voor katten, bezocht ik deze week de hotspot het Kattencafé ‘Op z’n kop’, in Groningen. Een café waar 10 asielkatten leven en alle aandacht en zorg krijgen die ze nodig hebben. In deze blog deel ik mijn ervaring. 

Ontstaan
In februari 2016 heeft het Kattencafé zich gevestigd in de Oude Ebbingestraat. Iedereen die ook maar een beetje van katten houdt kan een plekje zoeken in een van de heerlijke zithoeken. Het is net alsof je in een huis komt. Overal zijn plekken ingericht waar de katten kunnen slapen en spelen. Als bezoeker kun je genieten van heerlijk drinken en taart of een broodje. 

Het doel
Het doel van het kattencafé is de katten een fijn thuis bieden en zorgen voor een fijne tijd voor de bezoekers. Op deze manier brengt Hielkje, de eigenaresse, geluk een beetje dichterbij voor zowel mens als dier. Zij hoopt bezoekers aan te steken, waardoor zij misschien ook een kat uit het asiel adopteren. Met name katten die speciale zorg of voer nodig hebben, blijven lang zitten. In het kattencafé hebben in ieder geval 10 asielkatten een fijn thuis. 

De katten

Door het asiel wordt er al bij plaatsing in het kattencafé rekening gehouden met de karakters van de katten.

Alle katten kunnen het goed met elkaar vinden en hebben hun eigen favoriete plek. Dat accepteren ze ook van elkaar en nemen niet zomaar de plek van een ander in. Ze krijgen op tijd te eten en er wordt met ze gespeeld, maar er is ook alle ruimte om vrij rond te lopen en te slapen. Op die manier kunnen ze zich ook even terug trekken als ze het te druk vinden worden. Via de site kun je meer over de achtergrond van katten lezen en ontdek je hun favoriete plekjes. Ook staan er een aantal katten op de site die al langere tijd vanuit het asiel een thuis zoeken. 

Activiteiten
Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd. Voor €12,50 kun je tussen de katten Yoga doen. Dit wordt eens in de (ongeveer) 3 weken georganiseerd. Ook is er elke minimaal één filmavond. Hierop worden oude klassiekers getoond of films met katten, zoals ‘Puss in boots’ of ‘A street cat named Bob’.  De films worden wel in het Engels gedraaid. Hiervoor zijn de kosten eveneens €12,50. Voor beide activiteiten kun je je aanmelden via de site. 

Merchandise 
Wil je een leuk aandenken aan je bezoek of ben je gewoon helemaal dol op kattenspullen? Hiervoor kan je in het café ook terecht. Van linnen tasjes met opdruk tot telefoonhoesjes en van sieraden tot posters… Je kunt het er allemaal krijgen. Zelf kocht ik twee kaartjes, maar een volgende keer zou ik ook zeker een ketting of mok overwegen. Het ziet er allemaal heel leuk uit. Er is ook een webshop toegevoegd aan de site waar je deze artikelen ook kunt kopen. 

    

Mijn ervaring
Ondanks mijn allergie heb ik toch 40 minuten in het café door kunnen brengen. Ik werd vriendelijk ontvangen door het personeel en snel geholpen met mijn bestelling. Deze werd vervolgens ook snel voor me neer gezet. Er werd door de medewerkers veel over de katten verteld en ze namen de tijd om ze te voeren en samen met de katten te spelen. Een paar katten heb ik kunnen aaien, maar ze hadden daar niet allemaal zin in. Ik ben wel blij dat ik van te voren had gereserveerd, want het was er best druk. Dit zou ik dan ook zeker aanraden als je er een bezoekje wilt brengen. De drankjes en broodjes/taart zijn vrij prijzig, maar er wordt ook rekening gehouden met mensen met een gluten allergie en bezoekers die vegan eten. Wat mij betreft zeker een tweede bezoek waard! 

Ben jij al eens naar een kattencafé geweest? Zo ja, waar en wat vond je ervan? 🙂 

7 gedachten over “Lifestyle | Hotspot | Katten café op z’n kop.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *