Na de erogene zones is het misschien nog een grote stap naar BDSM, maar de zones kun je wel perfect gebruiken bij je spel. Het loont dus om de zones te kennen. Misschien ben je wel nieuwsgierig maar durf je nog niet echt. Ik schrijf ook enkele tips op waar je misschien iets aan heb.

Door Jubinka

BDSM, wat betekent het eigenlijk?

BD Bondage & Discipline
DS Dominance & Submission
SM Sadism & Masochism

Eigenlijk is bdsm een rollenspel, waarin de een dominant is en de ander juist onderdanig. Dit dominante of onderdanige is soms zichtbaar in het ‘normale’ leven. Maar veelal is het een verlangen dat verborgen zit. Zo komt het vaak voor dat mensen in hogere/drukke/veel vragende functies, dus met veel verantwoordelijkheid en een zekere dominantie, juist graag helemaal uit hun hoofd willen komen en juist onderdanig willen zijn. En iemand die dominant is kan ook juist dat teruggetrokken type zijn waar je het niet van verwacht, stille wateren…

Tips voor bij bdsm

💡 Voor je begint met spelen praat goed met elkaar en spreek een safewoord af. Dit is een woord die je kunt gebruiken als het je teveel word. Laat dit woord door de onderdanige kiezen en verander dit woord niet meer. Wat ook erg handig is, aangezien BDSM zo groot is en vele gradaties kent, is je harde grenzen kenbaar maakt. Zeg duidelijk dat je iets totaal niet ziet zitten, de dominante moet zich daar dan aan houden en wie weet worden je eigen grenzen wel opgerekt. Dat wat je nu totaal niet wil, misschien later wel proberen wil.

Het pijnspel zelf

Het pijnspel zelf is best een dingetje om mee te beginnen, want degene waar je van houdt doe je veelal het liefst geen pijn. Het is voor beide een drempel die je over moet.

💡 Start voorzichtig, begin langzaam. Ga eerst eens op ontdekkingstocht van het lijf van je ‘sub’. Neem de erogene zones in gedachten en streel met je handen, kietel, duw of knijp ergens. Kijk wat dat met je partner doet, klappertandt, likt, jammert of kreunt je partner? Vind je het lastig te interpreteren wat iemand vind door de vele geluidjes die worden geproduceerd, vraag het dan. Dat kan zoals jullie het hebben afgesproken op gewone, verbaasde of neerbuigende toon.

Nu kun je een stapje verder gaan als de eerste sessie goed is gegaan. Als ‘dom’ kun je nu wat gemener zijn. Het gemene stukje van je onderbewustzijn naar boven halen. Krab bijvoorbeeld eens, bijt zachtjes, knijp in dikke of juist in bovenste huidplooi, sla met vlakke hand op de billen of geef een zuigzoen op een gevoelige plek bij je partner.

💡 Zorg voor afwisseling in je spel. Met andere woorden speel niet dezelfde plaat af, dan is de lol er al heel snel af. Een hunkerend lijf wat niet weet wat hem of haar te wachten staat is zoveel meer opwindend dan 1 die al weet wat er gaat komen.

Spanning opbouwen

Waar je nu ook mee kunt beginnen is, de spanning alvast opbouwen. Stuur bijvoorbeeld een appje met de belofte dat je ‘sub’ straf gaat krijgen en zoveel slagen krijgt of stuur een berichtje met een opdracht. Zeg dat hij of zij klaar moet zitten of liggen met een specifiek kledingstuk aan of met een bepaald soort speeltje, in een bepaalde houding eventueel.

Bondage en speeltjes

Bondage is een heel goed te gebruiken middel. Op die manier blijft de ander beter stil liggen. Het zorgt er ook voor dat er meer focus is. De kleinste aanraking word nog veel intenser doordat iemand vast ligt en daar volledig zelf voor gekozen heeft. Iemand geeft de touwtjes letterlijk en figuurlijk in jouw handen. Doe daar een blinddoek bij en de beleving word alleen maar intenser. Even blazen op een plek waar je net hebt gebeten geeft nu al een enorme sensatie. Alle zintuigen worden verdubbeld omdat je het zicht afneemt.

Wil je beginnen met speeltjes, helemaal top. Ga lekker met z’n tweetjes op zoek wat beide lekker lijkt. Ook nu is het belangrijk om te blijven praten, pak eventueel de harde grenzen erbij. Een paar voorbeelden van pijnspeeltje en de pijn die ze doen zijn de volgende; de zweep. Een met brede stroken geeft een doffe pijn over een groter gedeelte van het lijf, terwijl een zweep met enkele dunne stroken een meer stekende pijn geeft in kleiner gebied. Een rijzweepje zorgt voor een scherpe pijn over een heel klein gebied. Er zijn natuurlijk nog veel meer speeltjes zoals dildo’s, butt plugs, verschillende klemmen, kaarsvet enzovoort….

Als je een collectie aanlegt van speeltjes zorg dan wel voor variatie. Speeltjes die minder pijn doen en speeltjes die juist als erg pijnlijk word ervaren. Zorg dat je het pijnspel opbouwt, zo word het incasseringsvermogen alleen maar groter en komt de ervaring zeker ten goede.

Tip:

💡 Als een ‘sub’ een speeltje een beetje eng vind, laat iemand dan eerst wennen en gebruik het anders. Streel bijvoorbeeld met een zweepje, laat hem of haar eraan likken of zuigen. Wil je het speeltje, de zweep in dit voorbeeld, toch gebruiken geef dan van tevoren aan. Hoe vaak ga je slaan? Laat ‘sub’ meetellen. Dit kan ervoor zorgen dat de ‘sub’ de laatste er nog bij verdraagt, omdat er nog maar 1 te gaan is. Zegt hij of zij het safewoord? Stop dan ook gelijk.

Het is niet raar dat de ‘sub’ in een roes komt. Die kan erg heftig zijn. Het is je taak als ‘dom’ om daar goed op te reageren. Begeleid je ‘sub’ na de speelpartij terug naar aarde en laat weten dat je trots bent en het waardeert. Het opraken van endorfine en serotonine zorgt voor een mogelijke dip. Aanmoediging en juist even die zachtheid maakt een wereld van verschil. Jullie zijn tenslotte geliefden en dit is een rollenspel. Na het spel zijn jullie elkaars gelijken weer. Meestal lijkt het alsof de ‘dom’ alle macht heeft, maar in feite is de ‘sub’ dat. Diegene kan ten alle tijde het spel stoppen of aangeven iets niet prettig te vinden.

Persoonlijke ervaring

Een ’sub’ gaf mij persoonlijk aan dat hij het geil vond om me met u en mevrouw aan te spreken. Hij mocht graag smeken dat ik met hem zou spelen. Naar mate het vertrouwen groeide, noemde hij zichzelf mijn trekslet en wat hij juist zo mooi aan mij vond was dat ik een vrij zachte lieve stem heb, maar erg dwingend kan zijn. De manier dat ik hem domineerde was datgene waar hij naar verlangde. Ook hij bekleedt een functie die veel verantwoordelijkheid met zich mee draagt. Bij mij kon hij uit zijn hoofd komen en gewoon doe wat ik hem opdroeg.

Dus ook bij BDSM is praten hartstikke belangrijk, lichaamstaal ook en respecteren van iemands grenzen. Geniet van elkaar.

* Sub – onderdanige van het woord submissive
* Dom – dominant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *