… En daar staat Home alone niet tussen! Graag deel ik met jullie mijn top 5 favoriete kerstfilms aller tijden. Ga maar vast lekker met een kop warme choco en wat lekkers op de bank zitten, dekentje over je heen en kaarsjes aan. Dan tip ik je de kerstfilms die ik graag kijk. Wie weet doe je nog ideeën op.

 1. A Cookie Cutter Christmas 

  Een film die ik pas vorig jaar tegen kwam op Netflix. Helaas is hij hier nu alweer verdwenen, want ik had hem graag nog eens gekeken.  Deze film gaat over twee leraressen die vroeger vriendinnen waren, maar nu lijnrecht tegenover elkaar staan. Samen gaan ze een koekjes bak-wedstrijd aan. Al is dat niet het enige… Ze hebben allebei een oogje op dezelfde vrijgezelle vader van een van hun leerlingen. Wie wint? Dat verklap ik natuurlijk niet!

   

 2. Santa Claus

  Dit is een wat oudere film, maar ook erg leuk én er zijn meer delen.  Dit is geen film die snel verveelt vind ik zelf. Door een ongelukje overlijdt de echte kerstman, waardoor de ‘dader’ noodgedwongen de cadeautjes rond moet brengen. Langzaam maar zeker verandert hij zelf in de kerstman. Wil je weten hoe dat verder gaat? Dan moet je deze zeker kijken!

   

 3. How the Grinch stole Christmas

  Deze film past heel goed bij mij. Ik had echt al jaren een hekel aan kerst, vooral omdat we eigenlijk altijd druk en weg waren en amper thuis. De Grinch heeft ook een hekel aan kerst en probeert het te verpesten voor alle anderen. Hij steelt alles wat het kerstfeest voor de inwoners compleet maakt. Voor hem is kerst te commercieel geworden.

   

 4. Elf

  Als klein jongetje kruipt in een weeshuis in de zak van de kerstman. Hij gaat, onopgemerkt, mee naar de Noordpool en wordt opgevoed door papa Elf. Buddy, de elf, komt er pas achter dat hij eigenlijk een mens is wanneer hij te groot wordt en papa Elf hem moet vertellen dat hij uit New York komt. Uiteindelijk gaat hij naar New York om zijn echte vader te zoeken, maar de verschillen met de echte mensen, zijn erg groot. Vindt hij zijn eigen vader en kiest hij er voor om terug naar de Noordpool te gaan of in New York te blijven? Als je de antwoorden op deze vragen wilt weten kijk dan zeker deze film.

   

 5.  Serendepity

  Sarah en Jonathan ontmoeten elkaar in een warenhuis waar ze te gelijk dezelfde handschoenen willen kopen. Jonathan laat Sarah de handschoenen nemen waarna hij getrakteerd wordt op een kop koffie. Ze gaan beide hun eigen weg, maar vergeten in het café allebei iets. Wanneer ze er terug komen, laat Sarah hem zijn naam en nummer op een $5 biljet zetten en er kauwgom mee kopen. Zelf zal ze haar naam en nummer in een boek zetten. Wanneer een van de twee of zij allebei het nummer vinden, zijn ze voorbestemd om samen te komen.

Dit is mijn kerstfilm top 5. Welke film vind jij het leukst of heb je nog suggesties voor me? Laat het vooral weten in de comments. 

Eén gedachte over “Kerst | Mijn kerstfilm top 5”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *