Kerstpakket
Het lijkt misschien nog wat vroeg, maar veel bedrijven zullen er al mee bezig zijn: het kerstpakket. Voor mij is dit, al jaren lang, een van de favoriete dingen rondom kerst. Maar hoe stel je nou zo’n pakket samen en waarom vind ik het zo leuk?

#AD #SPON

Kerstpakket samenstellen

Dit is een van de lastigste momenten voor het tot stand brengen van een kerstpakket. Iedereen zal iets anders leuk of lekker vinden, maar hoe stel je dan toch een pakket samen waar de meeste mensen blij mee zullen zijn? Daarvoor kun je bijvoorbeeld de hulp inschakelen van Kerstpakkettenplaza. Hier vind je pakketten van €5 tot €85. Daarnaast zijn het niet alleen de traditionele kerstpakketten, maar je kunt ook kiezen voor Rituals pakketten of bijvoorbeeld een tijdschriftenbon. De minimale afname is 5 stuks, waardoor je dus ook meerdere soorten kunt bestellen. Ideaal dus!

Waarom vind ik kerstpakketten zo leuk?

Ik zie het kerstpakket als een soort waardering voor het werk dat je levert. Een bijdrage van de werkgever aan een fijne kerst, een samenzijn met de mensen die je dierbaar zijn. Al jarenlang mochten mijn zusje en ik de kerstpakketten van mijn vader uitpakken. Vaak een paar weken van tevoren, of op de dag zelf, lieten onze ouders ons weten dat het weer bijna zover was. Elke keer weer een verrassing waarmee onze vader thuis zou komen.

Vol spanning zaten we dan ‘s middags al te wachten op de bank en renden nog net niet naar buiten om de doos over te nemen. Het bracht ons ook samen. Met z’n vieren rondom de eettafel kijkend naar wat er allemaal in verstopt zat. Uiteindelijk lag dan de hele tafel vol en keken we enthousiast naar de producten. Vaak zat er een dvd bij en er was altijd wel iets wat we ontzettend lekker vonden. De jaren dat het in een grote rode plastic box zat was mijn moeder ook weer blij. Die konden we weer gebruiken om spullen in op te bergen, haha.

Nog steeds vind ik het heel leuk om deze dozen te mogen uitpakken. Als een kind zo blij zit ik dan op de grond met de doos voor me. Een voor een alles eruit aan het halen. Vorig jaar heb ik het pakket van mijn vriend uitgepakt en elke keer als ik naar huis ga in de kerstperiode kijk ik vrijwel direct wat mijn ouders dit jaar hebben gekregen. Dan besef je weer hoe goed wij het eigenlijk hebben dat we dit mogen ontvangen.

Krijg jij een kerstpakket? Mag je dit zelf kiezen of is het vooraf bepaald?
Of als je zelf werkgever bent, hoe regel jij dit?
Laat het weten in de reactie.

2 gedachten over “Persoonlijk | Kerst | Het kerstpakket als favoriet”

  • Wij krijgen op het werk ook kerstpakketten en dat is ieder jaar verschillend. Het ene jaar krijgen we een doos met verschillende etenswaren en afgelopen jaar kregen we een bon met een bepaalde waarde en kon je zelf iets uit ongeveer 50 producten kiezen. Dus ben benieuwd wat het dit jaar wordt. Ik snap trouwens jou enthousiasme over het uitpakken van die dozen, ik ben namelijk precies hetzelfde xD zelfs bij de boodschappenpakketen die je soms bij supermarkten kan sparen :p. Hoef de inhoud dan niet eens altijd te hebben maar het verrassingseffect van zo’n doos is wat het hem doet!

    • Haha tof dat jij er ook zo enthousiast van wordt! 🙂 Iedereen kijkt me altijd raar aan. Spannend, wel echt heel leuk dat het elk jaar wat anders is. Ben benieuwd! Oh dat is ook wel een leuk idee, die van de supermarkt, ik krijg er niet zelf een.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *