Sinds ik op deze blog schrijf, heb ik ook een domeinnaam aangeschaft. Na lang zoeken kwam ik uiteindelijk op enJOYce life uit. Maar waar komt die naam eigenlijk vandaan en wat is het doel van mijn blog? In dit artikel geef ik antwoord op deze vragen. 

De naam
Ik had echt al tig namen bedacht en gekeken of de domeinnaam nog beschikbaar was, maar nooit was ik echt tevreden over mijn bedenksels. Het was niet pakkend genoeg of bijna gelijk aan die van een al bestaand en best groot blog. Geen goede keuze dus. Alle onderwerpen had ik opgeschreven en een lijstje gemaakt met opties, toch kwam ik er niet uit. Tijd voor hulplijnen! 

Onder andere namen als “Rainbows en confetti”, “Koekjes bij de thee” en “Joyce leeft” kwamen voorbij. 

Onder andere mijn nicht heb ik om tips gevraagd. We hadden iets bedacht, maar uiteindelijk kreeg ik ook daar niet het ‘Ja, dit is het’ gevoel bij. Bovendien was het een erg lange naam en weer leek hij op iets van een andere blogger. Geen optie, dus.

Uiteindelijk kwam Andreas (eigenlijk zijn vriendin) met ‘enJOYce life’. Deze vond ik erg tof met de woordspeling. Enjoy life en Joyce’ life, maar dan samen getrokken tot enJOYce life. Omdat ik, Joyce, zoveel mogelijk van het leven probeer te genieten en daar graag over wil schrijven. 

Het doel van mijn blog
Ondanks, of misschien juist omdat, ik chronisch ziek (Lupus) ben wil ik zoveel mogelijk uit het leven halen en genieten. Zowel van kleine als grote gebeurtenissen en dingen. Het is niet onmogelijk om met een beperking dingen te doen en een fijn leven te hebben. Om te dromen en die vervolgens na te jagen. Hopelijk kan ik andere chronisch zieken inspireren met mijn verhaal en blog om hetzelfde te doen en niet bij de pakken neer te gaan zitten. Er is zoveel moois in het leven. Daarmee wil ik niet zeggen dat het altijd even makkelijk is of dat het niet erg is wat je hebt. Dat ik alles zo goed weet of dat het bij mij zonder slag of stoot gaat. Of dat het voor iedereen even haalbaar is, maar wel dat het kan! 

Op mijn blog deel ik daarom om de week op maandag een artikel met geluksmomentjes. Daarin wil ik laten zien dat dat al iets heel kleins kan zijn, zoals een kop thee of de geur van schone was. De andere maandagen combineer ik dit met de leukste foto’s die ik gemaakt heb die week. Regelmatig deel ik artikelen over mijn chronische ziekte of hoe ik er mee om ga. Voor mij is het belangrijk heel persoonlijk te bloggen, maar wel zo dat ik en mijn vrienden en familie nog wat privacy hebben. Sinds kort probeer ik ook wat meer op actualiteiten in te spelen, vooral die ik kan linken aan mijn ziekte. Ik vind het leuk om (nieuwe) producten te testen die momenten in het leven leuk maken of zelfs een hulpmiddel kunnen zijn. 

Nee, ik heb geen baan, maar dat betekent niet dat ik niet uit huis kom. En hoe zit dat dan eigenlijk? Dat wil ik ook delen met andere zieken. Zo nu en dan bezoek ik concerten, ga ik uit met mijn vriend of doe(n) ik/we een andere activiteit. Van altijd maar thuis zitten is nog nooit iemand gelukkig geworden. Daarom wil ik graag delen wat mogelijkheden buitenshuis zijn, ook als je in een rolstoel zit. 

Kortom, eigenlijk schrijf ik het liefst over ongeveer alles in het leven en verweef daarin ook mijn ziekte. Niet om de aandacht of dat anderen mij zielig vinden, maar om te inspireren en een voorbeeld te zijn. 

Wat zou jij graag lezen op mijn blog of wat wil je graag weten? Ideeën en tips zijn altijd welkom!  

4 gedachten over “Persoonlijk | Mijn blog | Over de naam en het doel”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *