Een heerlijke feel good film weer! Gekeken met een lach en een traan. 

Op 8 december was het eindelijk zover ; na lang wachten kwam Soof 2 in de bioscoop. Als groot fan van Soof moest ik natuurlijk ook deze nieuwe film kijken! Hieronder lees je wat ik er van vond.

Al vrij snel is duidelijk dat de relatie tussen Soof en Kasper niet meer te redden is. Na oneindig veel sessies bij een relatietherapeut laat Kasper weten te willen scheiden. Lekkere binnenkomer en een mooi uitgangspunt, want vanaf hier ontstaan er natuurlijk vele nieuwe mogelijkheden. Nieuwe liefdes, wat gebeurt er rondom de kinderen en de Kook Soof? 

In een grote braadpan heeft Soof haar administratie zitten, bonnen die zich alsmaar opstapelen en al meerdere brieven van de belastingdienst.  Ze loopt achter met de belastingaangifte, haar passie voor koken is verdwenen en tot overmaat van ramp is de Kook Soof bijna failliet. Ook de kinderen moeten wennen aan deze nieuwe situatie en stellen voor dat, in plaats van dat om de week ergens anders zijn, hun ouders dat doen. Ook wat boodschappen en gezelschap betreft is het een hele verandering. Beiden moeten ze zichzelf opnieuw ontdekken en hun leven nieuwe vorm geven. 

Is er in het leven van Kasper en Soof plek voor een nieuwe liefde? Kan Kook Soof gered worden en hoe gaat het de kinderen af in deze nieuwe situatie? Dat ga ik natuurlijk niet verklappen! 

Conclusie: 

Het tweede deel is minder grappig dan de eerste film, maar ik heb nog steeds heel veel gelachen. Ook werd ik dusdanig in het verhaal meegetrokken dat ik helemaal meeleefde met Soof. Er komen wederom heel veel herkenbare situaties voorbij. Een aantal keer dacht ik echt “dit kon ik zijn”.  Een feel good film dus. Met veel humor, clichés rondom scheiden en liefde. Het begin en het einde zit beter in elkaar dan het tussenstuk, maar dit doet niets af aan het kijkplezier.

Gelukkig komen er naast de nieuwe gezichten ook een hoop bekenden voorbij zoals de ‘sekskabouter’ van Soof, Dan Karaty. Helaas is er voor hem, in tegenstelling tot deel een, niet zo’n grote en belangrijke rol weggelegd. Zijn karakter voegt in deze film minder toe. Natuurlijk is hij wel leuk om naar te kijken ;).  

Volgend jaar maart beginnen de opnames voor de tv-serie Soof. Wat mij betreft mag die snel uitgezonden worden, ik ben erg benieuwd! 

Feitjes en extra informatie 
De regisseur van deze film is Esmé Lammers en het script is geschreven door Marjolein Beumer. Lies Visschedijk, Fedja van Huêt en Achmed Akkabi vertolken de hoofdrollen. Anders dan in Soof 1, waarin Dan Karaty ook nog een hoofdrol had. In totaal duurt de film 100 minuten. 

Als je je mondhoeken optrekt word je vanzelf gelukkig! 

Ben jij al naar Soof 2 geweest of wil je nog gaan? Laat maar weten in de comments wat je er van vond. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *