Everything, everything
Na het lezen van ‘Alles wat je lief is’, wilde ik ook graag naar de verfilming van de Engelse versie van dit boek. ‘Everything, everything’ draait sinds kort in de bioscoop en ik bezocht deze film. Was het boek mooier dan de film, of andersom? Hoe waren de gelijkenissen? Ik neem je mee! 

Pas op! Spoiler alert! 

Everything, everything vertelt het verhaal van de 18 jarige Madeline, ook wel Maddy. Ze is haar hele leven nog nooit buiten geweest, omdat ze volgens haar moeder daar aan zou overlijden. Door haar ziekte leeft ze in een huis met luchtdichte ruimtes. Op jonge leeftijd zijn haar vader en broertje omgekomen bij een auto ongeluk, waardoor haar moeder bang is haar ook nog te verliezen. Wanneer er naast hun een nieuw gezin intrekt, wordt Maddy op slag verliefd op Olly, de zoon van het stel.Haar hele wereld bestond uit haar moeder, haar verpleegster Carla en diens dochter Rosa, maar door de komst van Olly wordt haar wereld een beetje groter.  

Algemene informatie & trailer: 
Duur: 1 uur & 36 minuten
Release: 17 september 2017 
Genre: Liefde/romantisch, Drama/komedie 

Boek v.s. film
Er zijn een aantal verschillen tussen de film en het boek. Deze vielen me niet direct op, maar toen ik terug ging denken kwam ik er toch op een paar. Daarnaast heb je natuurlijk in je hoofd al een beeld gemaakt van hoe de hoofdpersonages eruit zien. Vaak klopt dit hele beeld niet meer als je een verfilming ziet. 

  • In het boek komt de leraar van Maddy naar haar huis. Dat gebeurt in de film niet. 
  • Olly heeft geen dakterras met een zonnestelsel project, in het boek wel, maar in de film heeft hij dit niet.
  • Olly doet niet, net als Maddy, een handstand in de film. In het boek weer wel.
  • In de film zijn er meer gesprekken gecreëerd tussen Olly en Maddy, door middel van haar astronauten in haar bouwprojectjes.
Mijn mening

Ik vond het een super film, heel sterk neergezet. Er was zelfs een moment waarop ik even wat traantjes heb moeten weg pinken. Persoonlijk zou ik de film zeker nog eens willen zien. Ook zou ik nog wel het Engelse boek willen lezen, omdat ik nu alleen de Nederlandse variant heb gelezen. Het was een heel goede verfilming, waardoor ik het zelf gevormde beeld snel kon loslaten. Een prachtige film, met een onverwachte wending. 

Heb jij het boek gelezen en wil jij ook nog naar de film?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *