Via Saal mocht ik een wanddecoratie met eigen foto laten maken. Hiervoor koos ik een foto van Macho. Silvia heeft tijdens de afgelopen bezoekjes een paar mooie foto’s van haar gemaakt, dus het was tijd om er een te vereeuwigen. 

Al eerder heb ik een review geschreven over een Saal fotoboek. Deze had ik gevuld met foto’s van onze vakantie van 2016. De kwaliteit van dit boek was erg goed, waardoor ik over de nieuwe optie niet lang hoefde na te denken. Met de reeds geïnstalleerde software ging ik aan de slag. 

Software 
De software is erg makkelijk te begrijpen. In het beginscherm kies je wat voor een soort product je wilt maken. Zodra je daar hebt gekozen zie je in de categorie alle mogelijkheden en vanaf prijzen. Ik koos voor een foto op acryl, omdat ik al eerder voorbeelden op glas had gezien en dit net iets luxer vond ogen dan een canvas. Zelf kun je dan het gewenste formaat en het ophangsysteem kiezen. Wanneer je de foto hebt toegevoegd, kan je het artikel in het winkelmandje leggen. Vanaf hier wijst het zich weer vanzelf voor zowel het invoeren van je gegevens als de betaling. 

Levering
Zoals ik van Saal gewend ben, werd mijn product snel geleverd met de DHL dienst. Twee dagen na het versturen had ik de foto in huis. Uiteindelijk heb ik maar drie dagen hoeven wachten vanaf het bestelmoment. De foto was goed ingepakt in beschermmateriaal en zat in een stevige kartonnen doos. Deze was erg goed dichtgeplakt. Wat ik wel jammer vond is dat ik geen track and trace ontving, hierdoor wist ik niet wanneer de bezorging precies zou plaats vinden. Aan de hand van de levering bij iemand die ik ken, heb ik de levering voor mijn foto gegokt en gezocht naar de bijbehorende bezorgmomenten op de DHL site. 

De foto zelf 
Wat betreft het materiaal en de scherpte van de foto heb ik niets te klagen. Het is een haarscherpe afdruk geworden. Het aluminium ophangsysteem werkt perfect voor het minirail systeem wat mijn vriend al had hangen. Hiervoor hoef je geen gaten te boren, ideaal dus. Wat je natuurlijk wel hebt met acrylglas is dat je alle vingerafdrukken erop ziet en dat het flink stof aantrekt. Met andere woorden: niet te vaak aanraken en goed schoonhouden. 

Hoewel ik Saal vrij prijzig vind, zou ik er zo weer bestellen. De klantenservice en de kwaliteit van de producten ligt erg hoog. Ik ben heel blij met mijn foto van Macho in de kamer.

Eén gedachte over “Review | SAAL | Foto op acryl”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *