Friends with benefits, het lijkt de laatste jaren steeds vaker voor te komen. Ex-geliefden die toch nog aantrekkingskracht hebben, of vrienden die verder geen relatie of verplichtingen willen… Een fijne vriendschap, met wat extra intimiteit kan heerlijk zijn. Voor hen kan het een uitkomst zijn, maar het kan ook vervelende wending nemen. 

Een van de voordelen van friends with benefits kan zijn dat je wel de lusten, dus de seks hebt, maar niet de lasten. Ofwel niet de lastige of vervelende dingen die er om de hoek komen kijken bij een relatie. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de schoonfamilie of regelmatig contact. Maar hoe doe je dat nu eigenlijk? 

Wanneer je met iemand een ‘friends with benefits’ situatie aangaat, is het verstandig goede afspraken te maken. Eigenlijk moet je constant op een lijn blijven zitten, anders is het geen houdbare situatie. Het kan namelijk heel lastig worden wanneer een van de twee gevoelens krijgt. 

Friends with benefits

 • Doe het veilig! 
  Dit is wat ik zelf het belangrijkste vind, bijna. Zorg dat je altijd veilig vrijt! Je wilt niet elke keer in de stress zitten, of  je niet per ongeluk zwanger bent geraakt. Zeker van iemand met wie je geen vaste relatie hebt zou dit verre van ideaal zijn, natuurlijk. Daarnaast wil je ook niet het risico op een SOA lopen. 

 • Blijf niet te lang en houdt afstand
  Na de seks is het in deze situatie niet handig lang te blijven. Ook kunnen er gevoelens ontstaan als je bijvoorbeeld buiten deze momenten om dingen gaat doen samen. Knuffelen en blijven slapen kunnen hormonen vrij laten komen, waardoor je gehecht raakt. 

 • Houd de optie voor een nieuwe relatie open
  Wees niet jaloers als de ander een date heeft of een relatie aan wil gaan met een ander. Je hebt er immers voor gekozen om niet de relatie samen aan te gaan. Bovendien ben jij ook vrij om op zoek te blijven of een relatie te krijgen met een ander. Wees hierover wel altijd open naar elkaar, wel zo eerlijk. Zorg wel dat de ander zich geen nummer gaat voelen, doordat je bijvoorbeeld op een avond met meerderen afspreekt achter elkaar. 

  Aan alles komt een einde.  Hecht je je makkelijk? Dan is dit misschien geen goede manier. 

 • Maak afspraken! 
  Jullie beginnen vanuit een vriendschap. Het belangrijkste is om te proberen die in stand te houden. Wanneer iemand gevoelens krijgt of het na een tijdje niet eens is met de afspraken, dan is het beter om te stoppen. Het moet wel leuk blijven en geen stress opleveren. Daarnaast is het wel handig te weten of je bed partner nog anderen ziet. Het is ook niet heel gebruikelijk elkaars ouders te ontmoeten. 

 • Respect
  Behandel elkaar met respect. ‘Vrienden’ zijn lief en goed voor elkaar. Het laatste wat je wilt is dat ze zich goedkoop en gebruikt voelt. En dat is iets wat je niet moet willen als je om elkaar geeft. 

Heb jij ervaring met friends with benefits?
Hoe was dat voor jou? 

8 gedachten over “Seks talk | Friends with benefits | Hemel of hel?”

 • Ik was eigenlijk wel nieuwsgierig naar het antwoord op de vraag die je stelt in je titel, maar dat komt helemaal niet aan bod. 😉
  Kan er zelf niet over meepraten, ben al bijna 20 jaar samen met mijn vent en dat heeft voor mij nog steeds genoeg benefits.

  • Nou ja, het kan dus hemel zijn als er verder geen gevoelens bij komen. Als dat wel gebeurd of je te claimerig wordt, wordt het al snel vervelend. Een eigen ervaring vond ik in dit geval lastig toe te voegen, om eerlijk te zijn. Fijn dat jij al 20 jaar lang samen bent, wat lang 😀

 • Ik heb er ervaring mee maar bij mij liep het uiteindelijk (hoe jij het in het stuk ook al beschrijft) stuk doordat er gevoelens bij kwamen. Ook maakte wij de fout wel te slapen bij elkaar en elkaar ook buiten de seks om zagen. We hebben nu ook compleet geen contact meer en vind dat af en toe nog steeds wel jammer.

  • Inderdaad jammer, het is zo lastig als er gevoelens bij komen. En ik snap best dat het soms leuk of handig is te blijven slapen of iets anders te doen. Dat maakt het helaas niet makkelijker.

 • Dit gaat eigenlijk altijd mis, gevoel kun je niet uitzetten en dat zou je misschien ook niet moeten willen.. doe mij maar een relatie ( heb ik nu 15 jaar)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *