libido
Uit onderzoek blijkt, dat er verschillend producten zijn die ervoor kunnen zorgen dat je libido toeneemt. Nu vind ik het zelf erg interessant om te weten en me hier in te verdiepen, en daarom deel ik het met jullie. Veel plezier en eet smakelijk! 😉

Stel je voor: vanavond ga je gaat romantisch dineren, thuis, met je partner. De kaarsjes branden, de tafel heb je mooi gedekt en de wijn staat al koud. Natuurlijk wil je niet overkomen als feeder, maar met hele kleine toevoegingen kun je al zorgen voor een toename van het libido. Een leuke avond is bijna gegarandeerd. 

Fruit 

Er zijn diverse fruitsoorten die je op weg kunnen helpen. Zo bevatten bananen goede enzymen en ze leveren veel energie. Granaatappel daarentegen verhoogt de testosteron spiegel en verlaagt de bloeddruk. De watermeloen schijnt ook goed te werken. Die kan hetzelfde effect hebben als viagra! In watermeloen zitten aminozuren, citrulline en arginine, deze stoffen zorgen voor het ontspannen van je bloedvaten. Perziken en nectarines zitten vol vitamine C en bevorderen de bloedsomloop. Voornamelijk bij vrouwen werken deze vruchten goed. Een andere optie zijn nog de vijgen. Ook deze verhogen het uithoudingsvermogen. 

Groenten 

Fruit bij het diner is wellicht een beetje raar. Toch zou dit prima als diner kunnen dienen. Voor het hoofdgerecht kan je gebruik maken van de volgende groenten: broccoli, avocado, asperges, selderij en als kruid basilicum. Deze groenten verhogen het uithoudingsvermogen en zijn zinnenprikkelend. In avocado zit bijvoorbeeld vitamine B6, maar ook foliumzuur. Als je deze groenten serveert met bruine rijst, zit je helemaal gebakken. Dit gaat het gevoel dat je geen zin hebt in seks tegen. 

Zeewier, sushi & vis

Zeewier is rijk aan calcium, ijzer en jodium. Deze stoffen werken lust opwekkend. Een avondje naar de sushibar, of thuis sushi eten kan dan ook zorgen voor een gezellige voortzetting. Oesters zijn weer rijk aan zink en dopamine. Ook deze stofjes verhogen je libido. Als laatste is ook de keuze voor zalm of makreel ook niet verkeerd. Deze vis is rijk aan eiwitten, waardoor je een vrijpartij langer vol kunt houden, maar ook hierin zit dopamine. Hierdoor kun je makkelijker genieten van de seks. 

Noten & pitten

Hieronder vallen pompoenpitten, pijnboompitten, amandelen en pinda’s.  Pinda’s zorgen namelijk voor een intenser orgasme. Dit komt door de histidine die pinda’s bevatten. Pompoenpitten en pijnboompitten bevatten juist weer zink en omega 3 vetzuren. De perfecte combinatie dus voor een lange en intense vrijpartij. Amandelen zorgen juist voor een positief humeur, ze zijn rijk aan magnesium, vezels, eiwitten en een gezonde dosis goede vetten en omega 3.

Overige producten

Hieronder vallen onder andere eieren. Eieren zorgen ervoor dat je hormonen in balans blijven, waardoor je een gezonde zin in seks blijft houden.

Gember is er ook een van. Gember zorgt voor een betere erectie bij mannen, maar verhoogt ook de vruchtbaarheid. Ook zorgt het ervoor dat de man meer zaadcellen aanmaakt en verhoogt het de lust. 

Een ander lust opwekkend kruid is knoflook. Dit wordt al sinds de oudheid gebruikt en heeft een gunstig effect op de bloedsomloop. Een nadeel is de invloed van knoflook op je adem. 

Spaanse pepers bevatten Capsaïcine. Hierdoor schiet je hartslag omhoog en komt endorfine vrij. Dit is een hormoon die er voor zorgt dat je je gelukkig en blij gaat voelen.

Ontbijt jij met havermout? Dan versnel je daarmee ook je seksdrive. Een ander voordeel is de bloedtoevoer naar de penis en clitoris. Hierdoor zou je een intenser orgasme kunnen beleven.

En last but not least: chocolade. Chocolade bevat stofjes die je ontspanning bevorderen, iets wat heel belangrijk is voor een goede vrijpartij. In pure chocolade, met minimaal 70% cacao, zit ook nog eens phenylethylamine (PEA), die dezelfde hormonen doet vrijkomen als een fijne vrijpartij.

Wat vooral niet? 
Middelen die vaak niet helpen om een hoger libido te krijgen, zijn onder andere fastfood. Maar ook koffie, frisdrank en alcohol kunnen je libido in de weg staan. Dit geldt natuurlijk niet voor iedereen. Bij sommige mensen werkt koffie wel stimulerend. 

Wist jij al dat deze producten libido verhogend waren?
Wat eet je zelf graag?  

3 gedachten over “Seks talk | Dit is libido verhogend eten!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *