zoenen gezond
Zoenen is niet alleen heel leuk, maar ook nog eens gezond. Er worden diverse stofjes geactiveerd die er voor niet alleen voor zorgen dat je je fijn en verliefd voelt, maar ook lichamelijk heeft het voordelen. Ik zet ze voor je op een rij: 

 • Gebit

  Zoenen is positief voor de gesteldheid van je gebit. Het vermindert bijvoorbeeld tandplak, doordat je meer speeksel aanmaakt. Daarnaast zorgt dit ervoor dat je bacteriën die tanden en tandvlees beschermt worden en ontstaan er minder gaatjes. De bacteriën in het speeksel verhogen je weerstand ook nog eens. Maar: blijf wel je tanden poetsen. Een frisse adem is natuurlijk wel zo prettig. 

 • Bloeddruk verlagend

  Een goede zoen zorgt ervoor dat je bloedsomloop versnelt. Hierdoor wordt je bloeddruk over het algemeen lager en blijft je hartslag stabiel. Het bloed uit je lippen wordt verdeeld naar andere delen van je hoofd, waardoor je hart minder hard hoeft te werken. 

 • Pijn verminderend 

  Ook een leuke bijkomstigheid is pijn vermindering. Dus wanneer je hoofdpijn hebt, gewoon even lekker met je vriend(in) zoenen! 😉 Als het goed is ontspannen je aderen en spieren en dat zorgt ervoor dat je minder last hebt van je pijntjes. 

 • Goed voor je brein en mentale gezondheid

  Naast dat het goed is qua pijn, is zoenen ook nog eens goed voor je brein. Door het vrijkomen van Serotonine, Dopamine en Oxotocine vrij. Deze stoffen zorgen ervoor dat je je ontspant en meer energie krijgt. Het werkt dus onder andere stress verminderend en je wordt er blijer van. Je emoties komen in balans, dus weg met die angstgevoelens en paniek!  Oxytocine wordt ook in verband gebracht met monogamie. Dus erg belangrijk om vreemdgaan tegen te gaan. De vrijgekomen stofjes verhogen ook nog eens de seksdrive! 

 • Calorieën verbranden

  Yes! Dit is een heel leuke natuurlijk! Calorieën verbranden met een zoen. Een goede zoensessie zorgt dat je al je spieren gebruikt. Hierdoor blijf je er goed uitzien en verbrand je met een kus  6 kilocalorieën per minuut. Tijdens een goede zoen raak je al snel 26 kilocalorieën kwijt! Je gebruikt zo’n 30 verschillende spieren. Eigenlijk wordt botox of een facelift dus overbodig. Goed voor je portemonnee. 💰

 •  Allergie verminderen
  Door het langer zoenen, vanaf zo’n half uur, verlaagt de histamine. Dit is een stofje die ervoor zorgt dat je last krijgt van hooikoorts. Daarnaast kan het ook helpen bij sommige vormen van huidallergie. Kijk wel uit, met bijvoorbeeld een pinda allergie kan het gevaarlijker zijn. 

 • Relatie test en zelfvertrouwen 
  Door de mate waar mee je geniet van de zoen kan je zien hoe je relatie gaat. Geniet je niet meer zo? Misschien zijn jullie dan een minder goede match. Ook kan dit natuurlijk zo zijn tijdens het daten. Is het na twee keer nog niet fijn, misschien is hij het dan niet. Een vluchtige kus zorgt voor meer zelfvertrouwen. Vertrek je gelukkig van huis? Dan presteer je vaak ook nog beter! 

Nou, dat zijn positieve en leuke bijkomstigheden, toch?!
Wat vind jij het fijnste voordeel? 

2 gedachten over “Seks talk | Zoenen #3 | Dit is waarom zoenen gezond voor je is”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *