zoener

]Het ontstaan van een relatie, vanuit het daten, kan staan of vallen met een zoen. Wanneer iemand niet zo’n goede zoener is, zijn we er meestal al gauw op uitgekeken. Maar dat is jammer. Stel je voor dat het de liefde van je leven is, die je hierom laat lopen. Met deze tips word jij een geweldige zoener! 😘

In de relaties die ik heb gehad, of tijdens het daten, merkte ik dat een goede zoen zijn erg belangrijk is. Dit lees ik ook vaak terug in date topics op fora. Maar hoe word je nou een goede zoener? Zelf probeer ik me vaak dusdanig aan te passen aan de zoen vanuit de ander, waardoor het ook voor mij een fijne ervaring wordt. Toch kan het ook anders. Wat ook bij deze tips weer heel belangrijk is, is om ook te kijken naar wat de ander fijn vindt en te blijven communiceren. Dit kan natuurlijk ook zonder woorden. In deze eerste blog deel ik zoen tips, er komt nog een tweede deel met soorten zoenen en kun je uitvinden wat voor een zoener jij bent.

Mijn laatste eerste zoen

Mijn eerste zoen met mijn laatste vriend was op de 2e date. Sommigen zullen dit vroeg vinden, maar voor mij/ons voelde dit goed. Er zijn dan ook niet echt regels voor wanneer je voor het eerst kunt zoenen. In het cafeetje had hij al een beetje aan mijn Pandora armband zitten friemelen om hem te bekijken en mijn handen gewarmd. Het was namelijk winter en er lag sneeuw buiten. Toen we weer naar de fiets liepen sloeg hij een arm om me heen en eenmaal bij de fiets aangekomen, maakte ik de eerste ‘move’. Ik keek hem in zijn ogen en wist dat het goed zat. Op dat moment kuste ik hem. Later vertelde hij mij dat hij me anders bij mijn huis gekust had. Ik denk dat het niet zover was gekomen, als we elkaar nog niet echt aangeraakt hadden van te voren. 

💡: Met kleine aanrakingen kan je al zien hoe de ander erop reageert. Wordt dit niet prettig gevonden, dan is misschien zoenen geen goed idee. Hoe dichter je in de “personal space” mag komen, des te groter de kans is dat jullie zullen zoenen. 

Verzorging 
Wat een heel belangrijke is, is dat je je lippen goed verzorgt. Niemand wordt blij van droge lippen of lippen waar nog restjes eten op zitten. Zorg er dus voor dat je bijvoorbeeld, niet te kort van tevoren, Labello gebruikt. Wat je wel kunt doen is vlak voor de zoen met je tong je lippen vochtig maken. 

Controleer hoe je gezicht er uit ziet. Restjes eten op je lippen of in de hoek van de mond, maar ook een vieze neus zijn niet bevorderlijk. Hier kan iemand echt op afknappen. Daarnaast is het natuurlijk prettig als je een frisse adem hebt. 

De zoen zelf 

  • Maak oogcontact. Wat bijvoorbeeld helpt is elkaar langere tijd, diep in de ogen aankijken. Zoenen is bijna gegarandeerd wanneer je wisselend in beide ogen en vervolgens naar de mond kijkt.  Of je je ogen tijdens de zoen sluit of open houdt is aan jou. Persoonlijk sluit ik mijn ogen automatisch al wanneer je met je hoofd dichter bij elkaar komt. Wanneer je dichter naar elkaar toe beweegt ka je je hoofd alvast wat schuin houden. 

  • Begin teder. Bijvoorbeeld met een kusje en kijk hoe hierop gereageerd wordt. Aan de hand van de reactie kan je het voorzichtig uitbouwen naar een zoen. Als de ander de mond lichtjes opent kun je eerst met het puntje van je tong die van de ander aanraken. Vooral niet gelijk heel je tong naar binnen duwen! 

  • Blijf ademen! Een heel belangrijke en misschien klinkt het gek, maar blijf ademen. Zo kun je de zoen langer volhouden. Uit ervaring: als je verkouden bent is uitgebreid zoenen niet echt een succes. Het makkelijkste is om adem te halen via je neus. 

  • Doe rustig aan. Je bent immers geen wasmachine die aan het centrifugeren is! Niets is vervelender dan iemand die heel snel rondjes om je tong draait. Tong worstelen is niet aantrekkelijk, haha. Op deze manier voorkom je ook sneller dat je met de tanden tegen elkaar botst. Neem de tijd om elkaars mond te verkennen.  Houd je tong ook ontspannen, dat zoent het fijnst. 
  • Gebruik je handen. Natuurlijk niet voor het zoenen zelf, maar tijdens het zoenen kan je met je handen het lichaam van de andere strelen en aftasten. Dit werkt vooral goed wanneer je verder wilt gaan dan alleen zoenen. Wil je dit niet? Dan kan je bijvoorbeeld je handen bij de ander op de rug of in de nek leggen. 

Hiermee moet je vast al een heel eind komen! Wat vind jij fijn bij zoenen?
Veel zoenplezier! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *