zoenen
Daar is ie dan! Deel 2 in seks talk over zoenen. In dit artikel behandel ik diverse soorten zoenen. Aan de hand daarvan kan je ook ontdekken wat voor een zoener jij bent. Je hoeft alleen maar te kiezen voor dat wat jij het prettigst of leukst vindt. 

Zoenen, we doen het allemaal. En iedereen heeft daarin zijn eigen manier. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je zoenpartner dit ook plezierig vindt, maar voor jou is het genieten. Wellicht wordt je na dit artikel uitgedaagd om eens een andere manier te proberen. Daarnaast zie je vaak aan de lichaamshouding van de ander wel of diegene de kus fijn vond. Maakt hij/zij geen aanstalten voor nog een zoen? Dan weet je eigenlijk al genoeg. 

 1. De preutse of pikkende kus
  Deze kus komt vooral voor als je net in een relatie zit. Je weet niet zeker of de ander ook wilt, dus geeft een zacht en voorzichtig kusje. Op die manier kan je aftasten of je ‘on the same level’ zit. Het is misschien een beetje saai, maar een goede begroeting of afscheid. Gebruik je maar een lip tijdens het zoenen? Dit maakt het toch direct weer wat intiemer. Kus je met gesloten mond? Dit kan wijzen op communicatie en vertrouwensproblemen. 

 2. The great kisser of zachte kus 
  Deze zoen zorgt vaak voor meer fysieke intimiteit. Het tempo ligt bij beiden hetzelfde en er is een grote kans dat de vonk overslaat. Dit is geeft vaak weer dat je je bij elkaar op je gemak voelt en kan dus uiteindelijk leiden tot seks. Wanneer je je tong gebruikt tijdens het zoenen kun je vaak merken aan ‘het antwoord’ of het goed zit tussen jullie. 

  Vergeet niet tijdens het zoenen je ogen te sluiten. Als je erachter komt dat iemand je aankijkt is dat best creepy. 

 3. De bijtende of knabbelende kus 
  Af en toe kan een bijt best opwindend zijn, maar ga niet de tong van de ander klem zetten. Op die manier maak je de zoen voor de ander heel onprettig en kan het de hele stemming verpesten. Dat kan ook echt een dealbreaker zijn voor het wel of niet krijgen van een relatie. Als je al een relatie hebt kan dan geeft dit weer dat je elkaar vertrouwt en een sterke band hebt. Zeg nou zelf, je laat niet zomaar iemand op je lip bijten, toch?!  Een beetje speelsheid kan af en toe geen kwaad. 😉

 4. De Spiderman
  Oké, dat dit een naam had wist ik niet, haha. Je kust terwijl een iemand op de kop ‘hangt’. Bijvoorbeeld als de ander in de stoel zit dat jij hem/haar een kus geeft als je achter de ander staat. Dit heeft een soort verrassingselement.  Erg handig vind ik dit trouwens niet, het is altijd weer zoeken hoe je de lippen goed laat aansluiten. Het geeft in ieder geval een soort spontaniteit weer. 

 5. De butterfly kus 
  Hier had ik tot vandaag nog nooit van gehoord. Blijkbaar ben je met deze kus zo dicht bij elkaar, dat je wimpers die van je zoenpartner raken. Dit zal voornamelijk voorkomen in het begin van relaties. Het zou namelijk staan voor ‘jonge’ liefde, nieuwheid en spanning. 

Dit zijn de meest voorkomende soorten zoenen. Waar herken jij je het beste in? 
Volgende week het derde en laatste deel over zoenen. Daarin behandel ik waarom zoenen zo goed voor je is. 

4 gedachten over “Seks talk | Wat voor een zoener ben jij? & verschillende zoenen | #2”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *