De Nederlandse sterrenkok Sergio Herman opent dit najaar een Frites Atelier in Brussel. Sergio volgde zijn opleidingen in België en is er vervolgens blijven wonen. Daar opende hij restaurant ‘Oud Sluis’ die in 2005 3 Michelin sterren ontving. Dit restaurant sloot in 2013.
Het Frites Atelier in Brussel wordt de zesde vestiging, waarvoor Sergio zelf sauzen heeft ontwikkeld. De eerste vestiging werd geopend in Amsterdam in samenwerking met nog twee zakenpartners.
Sergio’s restaurants
De 48-jarige kok heeft inmiddels diverse restaurants. Oud Sluis is gesloten, maar in Antwerpen heeft hij nog ‘The Jane’ en in Cadzand ‘Pure-C’. Daarnaast heeft hij nu dus 5 vestigingen van het Frites Atelier.
The Jane is sinds 2014 geopend in een voormalig militair ziekenhuis. Van dinsdag tot en met zaterdag kun je hier terecht voor een heerlijke maaltijd. De eye catcher is een 800 kg zware kroonluchter met 150 lampen erin. Goedkoop is het er echter niet. Je kunt kiezen uit een proeverij van 12 of 14 gerechten, maar ook voor een wijnproeverij. Vanaf elke zitplaats heb je zicht op een open keuken. Daarnaast hoort er ook een bar bij. Hier krijg je comfort food, wijn en cocktails.
Pure-C is gevestigd in een strandhotel. Dit is een restaurant waar je uitkijkt op de Noordzee en Westerschelde. Je kunt er op een ontspannen en ongedwongen manier hier kennis maken met Zeeuwse topproducten. Ook dit restaurant heeft een Michelin ster ontvangen. Sergio runt dit restaurant samen met Nick, met wie hij ook Oud Sluis runde.
Naast deze bezigheden was Sergio ook te zien in diverse kookprogramma’s op de Belgische tv en onlangs in Superstar chef in Nederland.
Het Frites Atelier Brussels
Het Frites Atelier zal ongeveer 80 zitplaatsen hebben en krijgt een brasserie uitstraling om het laagdrempelig te houden. Daarnaast hebben ze een samenwerking met AB InBev, de Belgische bierkoning. De kaart wordt hier uitgebreider met onder andere exclusieve snacks en bieren van de tap. Door deze samenwerking komt het Frites Atelier in het pand van restaurant Jack O’Shea.
“De opening van ons zesde Frites Atelier in Brussel is een echte mijlpaal. Brussel heeft als hoofdstad van Europa en als hub voor tal van internationale instellingen en organisaties een internationale uitstraling. Met Frites Atelier in Brussel zetten wij zo een belangrijke stap die ons moet helpen om ons de komende jaren ook internationaal op de kaart te zetten” – CEO Pieter Munten.
Eten bij het Frites Atelier
Bij het Frites Atelier wordt er veel aandacht besteed om smaak, ambacht, vakmanschap en persoonlijkheid samen te brengen. Het eten wordt snel geserveerd van perfecte kwaliteit en met oog voor detail. Er worden toppings, snacks en heerlijke friet geserveerd. In september opent vestiging 5 in Gent.
Buiten het eten is er ook homemade Ice Tea te krijgen in verschillende smaken, bijvoorbeeld met bessen of lemongrass. Andere specials zijn de slow cooked rundvlees kroket, garnalen kroket en de kaas kroket. Uiteraard zijn dit niet de varianten die je in de snackbar vindt. Daarnaast zijn er seizoensspecials. Friet met onder ander pulled chicken, indo saté, tomaat en basillicum of stoofvlees.
Sergio heeft er zin in!
“Brussel is een spannende en uitdagende stad met het karakter van een metropool. Naast zijn onmiskenbare internationale uitstraling heeft de stad ook veel buurten en pleintjes waar je nog ouderwetse gezelligheid vindt. Het Sint Katelijne-plein is zo’n typisch en dynamisch Brussels plein waar altijd activiteit is en waar schijnbaar het leven enkel uit eten en drinken bestaat. Een ideale basis voor een Frites Atelier en het is om die reden dan ook dat wij ons grootste atelier tot nu toe hier gaan openen. We kijken er met z’n allen erg naar uit om onszelf aan de hoofdstad van België te bewijzen!”
Mij lijkt het erg leuk eens een vestiging te bezoeken.
Ben jij al eens bij het Frites Atelier geweest?
Leave A Reply