Persoonlijk ben ik geen koffie liefhebber. Toch kan ik me herinneren dat ik de D.E. ijskoffie altijd wel lekker vond. Daarom besloot ik nu ook weer twee ijskoffies te proberen en deze met elkaar te vergelijken. Ik koos twee verschillende van Starbucks. 

Starbucks frappuccino – Caramel flavour
Dit is de koffie waarmee ik begon. De vormgeving van de verpakking, het glazen flesje, vond ik erg leuk. Er zit 250 ml in en het is een fairtrade product. Natuurlijk is dit niet hetgeen waarom het gaat, dus vol goede moed draaide ik het dopje eraf. Er zit een lichte koffiegeur aan het drankje. Dit is natuurlijk logisch gezien het ijskoffie is. Toch ruikt het ook zoet, ik vermoed door de karamel. Na een slok kan je nog geen goed oordeel vellen, maar naarmate ik er meer van gedronken had werd het steeds lekkerder. Wat voor mij een groot voordeel is, is dat die koffiesmaak steeds minder opvalt. Uiteindelijk heb ik dan ook het hele flesje leeggemaakt, lekker! 

Starbucks macchiato – Caramel flavour 
Bij de eerste slok dacht ik nog “Hmm, karamel!”, maar al vrij snel was mijn enthousiasme voorbij. Ik vond deze variant gewoon echt heel vies! Door het drankje nog langer te schudden dan dat ik al gedaan had, hoopte ik dat het beter zou worden. Helaas maakte het geen verschil. Gelukkig zat de karamel smaak er wel aan, hierdoor heb ik het een paar slokken de kans gegeven. Toch belandde het bekertje uiteindelijk meer dan half vol in de prullenbak. Dit is niet mijn drankje! 

Conclusie: 
De Frappuccino zou ik misschien nog wel eens kopen, maar de macchiato niet. Waar je bij de eerste het steeds lekkerder begon te vinden, althans ik, was dat bij de macchiato juist niet het geval. Bij Kim zag ik juist in haar vlog van gisteren dat ze de laatste wel erg lekker vindt. Zo zie je maar weer, ieder zijn ding. 

Houd jij van (ijs)koffie? Zo ja, welke raad jij me aan? Ik ben erg benieuwd naar jullie favourites. 

Eén gedachte over “Lifestyle | Starbucks frappuccino v.s. Starbucks Macchiato | Ice coffee”

  • Ik vind ze allebei heel lekker! De macchiato smaakt meer naar koffie, maar als je daar niet van houdt snap ik dat het geen geweldig drankje is haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *