Parijs, de stad van de liefde. Toch heeft het mijn hart niet gestolen. Ik heb er wel vier heerlijke dagen gehad, met ontzettend mooi weer, 20 kilometer lopen per dag en veel foto’s maken. Ik neem jullie mee. 

De vertrekdag naar Parijs, zaten we bijna de hele dag in de bus en werden in plaats van naar het hotel gelijk naar de Sacre Coeur gereden. Hier konden we rondkijken, foto’s maken en even in de buurt eten voordat we om 21:00 uur naar het hotel vertrokken. Dit was de eerste dag. 

Vertrek 

Vrijdag 13 oktober, de dag van vertrek. Rond 7.00 uur moesten we ons melden bij de opstap plek in Deventer.  Daar zou de bus om 07.20 uur wegrijden, op naar Didam. Een grote verzamelplek, waar de bussen naar de eindbestemmingen zouden staan. Heel fijn, want een wc bezoek was inmiddels al niet meer overbodig. Eindelijk even de benen strekken.

Onze chauffeur, Jenny, legde uit hoe onze reis er globaal uit zou zien. In het begin vond ik haar niet heel fijn, omdat ze steeds even stil was en net als je dacht dat er niet meer kwam begon ze weer te praten haha. Gelukkig was ze verder wel heel aardig, behulpzaam en gezellig. Rond half 2 hadden we nog een lunchstop gemaakt. Uiteindelijk kwamen we om ongeveer 17:00 – 17:30 aan bij de Sacre Coeur in de buurt. De plek waar de bus parkeerde  had ik in Maps maar gemarkeerd, om verdwalen te voorkomen. 

 

De Sacre Coeur, McDonald’s 

Wij, mijn nicht en ik, zijn gelijk richting de Sacre Coeur gelopen. Hier hebben we wat foto’s gemaakt en zijn helemaal naar boven gelopen. In totaal zijn dit zo’n 222 treden. Wat vervelend was, zijn alle mannetjes die je proberen geld af te troggelen. Dit was gelijk al duidelijk en eentje heeft me ook vrij hard vastgepakt bij mijn arm. Gelukkig kon ik mezelf los trekken, want nee ik wil geen katoenen draadjes armband voor €20.

Een heel fijne bijkomstigheid was dat we prachtig weer hadden. Ik was dan ook erg blij dat ik wel een driekwart broek en mijn zonnebril nog ingepakt hadden. Onderweg naar de grote straat hebben we nog wat souvenirs bekeken, maar nog niets gekocht. Ondanks dat het vroeg was besloten we wat te eten bij de McDonald’s. Lekker, even iets warms en goed vullend, want dat miste ik een beetje op het tankstation. Bovendien was het daar bizar duur, terwijl de McDonald’s ongeveer even duur was als in Nederland.

Inmiddels begon het ook te schemeren. Daar maakten we gebruik van, want we waren dichtbij de Moulin Rouge. Hier hebben we nog even wat foto’s van gemaakt, voordat we een tweede keer naar de Sacre Coeur gingen. Silvia wilde heel graag nog foto’s in het donker, maar eigenlijk wilde ik alleen maar naar het hotel. Helaas zou de bus pas rond 21:00 uur daarheen rijden. 

Het hotel 

Wat was ik blij toen we eindelijk in het hotel waren. Het duurde even, want de buschauffeur moest eerst alle pasjes halen, de koffers uit de bus halen en de pasjes uitdelen. We waren met een groep van 83, dus dan kan je nagaan dat dit niet 1,2,3 geregeld is. Gelukkig konden we vrij snel, met onze koffer, naar binnen. Hier nog even de WiFi code opgezocht en toen even gaan douchen. Toch altijd fijn, als je zo’n reis achter de rug hebt. Vanuit onze kamer konden we, met een beetje moeite, ook de Eiffeltoren zien. En de bedden, die lagen heerlijk! 

Dit was dag 1, kom je vrijdag terug voor het volgende deel?
Ben jij wel eens in Parijs geweest, wat vond je het mooist? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *