Dag 2 in de stad van de liefde… Waar de groep naar Disneyland ging, of een stadstour maakte, gingen wij zelf op pad. Zo bezochten we het Louvre, de Notre Dame en slaagden voor de eerste souvenirs. 

Het Louvre en de Notre Dame zijn 2 grote bezienswaardigheden in Parijs. Het was weer heerlijk weer, waardoor we veel hebben kunnen zien. Helaas hadden we wel een tegenvaller met het openbaar vervoer, hierover vertel ik later in deze blog meer. 

Ontbijt 

Wij hadden het ‘geluk’, dat we om 07:45 uur mochten ontbijten. Zo’n wekker gaat dan irritant vroeg, haha. Er was een buffetje, met onder andere: pannenkoekjes, worstjes, ei, kwark, fruit, stokbrood en croissants. Wat wij jammer vonden is dat niets van dit alles warm was. Alles werd koud geserveerd, ondanks dat de ei en worstjes wel warm zouden moeten zijn, geloof ik. Er was een koffie- en thee automaat en eentje voor sinaasappelsap. Daarnaast stonden er flessen melk en water bij het fruit gekoeld. Toch was het best aangenaam zo’n ontbijtje. 

Bus vertrek en wat drinken 

Je kunt er eigenlijk al vanuit gaan, maar toch houd je hoop. De bus zou om 08:45 uur vertrekken naar Porte Maillot, om de Nederlandse reisleidster op te pikken. Natuurlijk waren er wat mensen te laat, dus vertrek was ruim 20 minuten later. Uiteindelijk werden we bij de Arc de Triomf afgezet. Vanaf hier hebben we een metro gepakt (voor 2 uur reizen betaal je slechts €1,90!). Het eerste wat we deden in het centrum was even wat drinken. Het bizarre aan Frankrijk is, dat je voor zowel een glas cola (oké, een gróót glas) en een koffie beide €5 betaalt. Belachelijk eigenlijk! Wat wel heel fijn was, was het heerlijke weer.

Pont des arts, het Louvre en meer

Via de Pont des Arts liepen we van het Louvre naar de Notre Dame.  Daarbij kwamen we ook langs de slotjesbrug. Heel indrukwekkend om zoveel slotjes van geliefden bij elkaar te zien! Jammer genoeg waren de beelden al van de Pont des Arts en stonden er alleen nog bankjes. Het paleis van het Louvre, wat inmiddels dienst doet als museum, vond ik echt prachtig. Het was echter wel lastig deze mooi op de foto te krijgen. Ook de fontein die even achter het museum ligt is erg mooi. Bijzonder hoe zo’n enorm glazen piramide stand houdt. Het was hier dan ook erg druk. 

De volgende stop was de Notre Dame. Hier bij het plein was het wederom super druk. Ik denk ook dat het weer hierin een grote rol heeft gespeeld. Vlakbij de Notre Dame was een straat met allemaal souvenirs shops. Volgens mij zijn we letterlijk ze allemaal in geweest, om de naar onze mening perfecte, souvenirs te vinden haha. Zo kocht ik onder andere een magneet, een Eiffeltoren beeldje en een kristallen souvenir. Voor Mitsai d’r verzameling nam ik een lekker appel/cassis zeepje mee. 

In de middag gingen we richting palais Luxembourg. Een prachtig groot paleis met een mooie vijver ervoor. Het hele park erom heen was druk bezocht. Hier hebben we dan ook even zitten genieten van de zon. Daarna hebben we bij een tentje wat gedronken. Ik had er een wafel bij. Eigenlijk was het de bedoeling dat we er allebei een zouden krijgen, maar het was er behoorlijk chaotisch. Uiteindelijk heb ik ook 20 minuten op de rekening moeten wachten.

Eind van de middag gingen we naar het station die we opgezocht hadden. Helaas bleek deze niet echt in werking meer te zijn, dus moesten we nog 1,5 kilometer verder lopen naar St. Lazare. Vanaf hier kwamen we dan in Argenteuil uit, de plaats waar ons hotel stond. Dichtbij het hotel bevond zich een winkelcentrum. Hier hebben we croissants voor de volgende ochtend gehaald, flesjes water en ik kocht een broek. Mijn benen waren door het schuren van mijn spijkerbroek kapot geschuurd. Uiteindelijk bleken er ook flinke schuur wonden op te zitten. Gelukkig zat de sportbroek die ik kocht veel beter én hij was maar €4. 

Dit was dag 2 in Parijs. Morgen sluit ik af met dag 3 en 4!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *