Een recept op enJOYce life? Is dat wat nieuws? Misschien wel, maar in ieder geval voor één keer. Laatst had ik het met Andreas over ideeën voor mijn blog. Hij wees me op de SwiepSwoepSwap.
Foodblogger Mandy heeft het SwiepSwoepSwap concept opgezet. Inmiddels zijn we alweer bij de 8e editie beland en gaan ik met 132 anderen aan de slag. Wat een leuke uitdaging zo’n recept naar eigen hand zetten!
SwiepSwoepSwap
Wat is zo’n SwiepSwoepSwap eigenlijk? Een swap staat voor een ruil. Je ziet het bijvoorbeeld veel met creatieve uitspattingen en cadeautjes voorbij komen. Maar dat kan natuurlijk ook met recepten van foodbloggers, bedacht Mandy.
Het idee is dat een foodblogger een recept van een andere blogger maakt, en naar eigen idee een beetje of juist veel aanpast, en andersom. Ze is hier in 2019 mee begonnen en weet je wat leuk is?! Nu mogen ook andere bloggers en Instagrammers meedoen. En zo geschiedde het…
Makkelijke appelflappen
Ik mocht een recept van Andrea naar eigen hand gaan zetten. Super leuk natuurlijk en dus ging ik rond kijken op haar website. Zij heeft niet alleen bakrecepten, maar ook voor avondeten. Allebei heeft wel wat leuks, maar bakken blijft mijn grote passie. Daarmee kon ik al heel wat recepten afstrepen.
Uiteindelijk hield een aantal recepten over, maar dat moest natuurlijk terug naar 1. Dat werden de ‘makkelijke appelflappen’. Wat mij betreft een recept dat perfect bij de herfst past. Maar dat niet alleen. Het is ook nog eens makkelijk aan te passen.
Ingrediënten
- 1 Appel
- 1 Peer
- Rozijnen
- Kaneel
- Suiker
- Rum-aroma
- Hazelnoten
- Amandelen
Mijn variaties
Zoals Andrea in haar recept al noemt, kun je de appel voor peer vervangen. Dan krijg je perenflappen. Chips, daar gaat mijn idee… Of toch niet?! Ik besloot uiteindelijk 2 variaties te maken.
Appel- en perenflap met noten
Voor de eerste versie hebben we onder andere een appel, peer en noten nodig. Hiervoor gebruikte ik hazelnoot en amandelen. Op deze manier heb je een soort appeltaart, maar dan in een andere vorm. Maar hoe maak je het?
-
Pak een plak bladerdeeg en haal het folie eraf.
-
Snij ongeveer evenveel appel en peer in kleine blokjes. Doe dit in een bakje.
-
Voeg er op gevoel rozijnen, het rum-aroma en kaneel aan toe.
-
Snij de hazelnoten en amandelen in vieren, zodat je ze goed blijft proeven en voeg ze ook toe.
-
Leg de vulling op het bladerdeeg en vouw deze dicht.
-
Met een vorkje kun je de randen aandrukken.
-
Bestrijk de flap met water en doe er wat suiker overheen.
-
Bak in het midden van de oven, 20 minuten op 220°
Nu hoef je het alleen nog af te laten koelen en dan lekker smullen! ♥
Appel- perenflap met noten en karamel zeezout
Ja, hier kan ik lang over praten, maar er is maar één verschil in het maakproces. Je voegt namelijk karamel zeezout toe. Dit heb ik zelf gemaakt aan de hand van een recept van Oh my foodness. Spannend, ik had nog nooit karamel gemaakt. Dit maak je na het snijden van alle ingrediënten.
Bij het vullen van het bladerdeeg smeer je een helft in met de karamel saus. Na het bakken kun je, na het afkoelen, nog wat van de saus eroverheen gieten. En genieten maar!
Wat vind jij het lekkerst in een appelflap?
Maak je ze zelf wel eens?
Comment
[…] was frisjes. Nou ja, voornamelijk papa had het koud haha. We maakten zelf appelflappen, nog voor de SwiepSwoepSwap en dronken daarbij chocolademelk. De appelflappen waren super goed gelukt en mijn vader had in […]