Vet fit
Vet fit aflevering 2. De aflevering waarin de sterren echt fanatiek aan de gang zijn gegaan met het veranderen van hun levensstijl. Voor de een ging dit wat makkelijker dan voor de ander, maar uiteindelijk gaan ze er allemaal voor.

Het is natuurlijk even wennen als je ineens wat anders moet gaan doen als je gewend was, maar als eenmaal de knop is wordt er vaak vol voor gegaan. Inmiddels doen er ruim 30.000 Nederlanders mee. In deze aflevering konden we zien hoe de BN’ers bezig gaan met een gezonder leven.

Brace

Hij lijkt het in het begin van deze aflevering het moeilijkst te hebben en wil vluchten voor het sporten. Zijn vrienden geven hem een schop onder de kont, waardoor hij uiteindelijk toch aan de slag gaat. En ze zijn echt niet mild voor hem. Misschien juist goed, zodat hij resultaten ziet en meer gemotiveerd raakt. Later in de aflevering zie je dan ook, wanneer Irene bij hem langs gaat, dat hij voornamelijk gezond eten in de koelkast en op het vuur heeft staan en zelfs een kan water op tafel. In een andere ruimte staat een sport apparaat. Goed bezig dus! En hij doet ook nog eens aan cardio bokslessen met Remy Bonjasky.

Anne-Marie

Zij roept de hulp in van een vriend. Samen gaan ze flink aan de slag in het park. Ook hij is niet per se zachtaardig en zorgt echt dat ze alles geeft. Geen smoesjes, maar gewoon doorgaan. Omdat Anne-Marie in de zomer gaat trouwen, gaat ze langs bij een vriendin die haar trouwjurk gaat maken. Ze hebben het over een maatje 36, waar ze eerder in gepast heeft, maar dan moet haar taille 13 cm slinken. Dat is dus best een flinke hoeveelheid, maar voor een goed doel. Ik ben benieuwd hoe dit verder gaat.

René Froger

René had natuurlijk Mark Dakriet als trainer. Die gaat deze week een stapje verder. Ze gaan buiten trainen, waarbij ze een trap met 110 treden op moeten rennen. Bovenaan staat een weegschaal, omdat René beweert goed bezig te zijn geweest met bewegen en eten. En het resultaat mag er wezen, want er is 2 ½ kilo af! Netjes hoor. De tweede keer dat hij deze trap op moet rennen, moet hij een nummer van zichzelf zingen, maar wel in de maat blijven. Heftig!

OG3NE

De tweeling Amy en Shelley doen eigenlijk niet aan ontbijten, mede door de drukte. Hun grootste doel is meer conditie te vinden. Er komt een personal trainer die ze ook een heftige training geeft. Waar ze beginnen op de hometrainer en daarna oefeningen met gewichten doen, mogen ze daarna nog harder aan de slag. 10 keer de trappen volledig op en af.

Lisa woont met haar vriend samen. Zoals ze zelf grapt heeft hun huisdier een veel gezondere leefstijl dan zijzelf. Natuurlijk zijn ze een jaar geleden hun moeder verloren en als emotie-eter is het lastig om dan goed op je eten te letten. Personal Trainer Ellen gaat haar helpen bij het bewegen. Smoesjes als het weer gaan bij haar niet werken.

Foto eigendom van Vet Fit Instagram

Voor het eten zoeken de drie meiden contact met Carolina van Dorenmalen. Wanneer zij hun eetschema te zien krijgt van tijdens de tours schrikt ze. Slavink in jus, shoarma, burgers… Allemaal natuurlijk niet gezond. Aan de hand van haar boek gaan de meiden 4 weken aan de slag. Doordat ze veel onderweg zijn en na de shows weer trek hebben, zijn de keuzes niet altijd even goed. Lisa is geen keukenprinses, maar ook zij moet er aan geloven. In totaal komen ze dan op 6 (!) maaltijden per dag.

Yoga

Met z’n allen, behalve René, gaan naar een Yoga les. Een goede ademhaling helpt ook mee in het afvallen. Buiten het ontspannen, wil de leraar ook meer weten over de doelen die zij graag willen behalen. Afvallen, fitter worden en meer structuur en energie. De ademhaling heeft ook te maken met afvallen. Wanneer je niet goed ademhaalt gaat je lijf in spaarstand en overlevingsmodus. Een slechte manier van ademhaling zorgt er ook voor wat wel of niet blijft plakken als je wat eet.

Ik vond het weer een informatieve, leuke aflevering.
Voor komende week ga ik een recept van de site kiezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *