Deventer

Deventer is een prachtige stad en ik ben er geboren. Op mijn 18e ging ik uit huis, maar nog steeds zijn dingen die ik hier heel mooi of leuk vind. Daarom wil ik ze in dit artikel met jullie delen. Ik stelde een top negen samen! 

Buiten deze tips is er uiteraard veel meer te doen. Zo zijn er drie grote evenementen zoals de boekenmarkt in augustus, Deventer op stelten in juli en in december het Dickens festijn. 

Deventer

 1. De IJssel
  Dit vind ik een heerlijke plek om te wandelen. Zeker wanneer je met het pontje over gaat, richting het IJsselhotel, heb je de skyline mooi voor je. De kosten voor het pontje zijn €1 per persoon.


 2. Talamini
  In het hoogseizoen moet je hier zeker even heen. Ze hebben heerlijk Italiaans ijs. Elk jaar wil ik in ieder geval een ijsje hier gegeten hebben. De keuze is echter wel moeilijk, want ze hebben enorm veel smaken. Er zijn maar liefst minimaal 35 smaken in de salons. Hier worden ook regelmatig nieuwe smaken aan toegevoegd. 

 3. Walstraat
  Hier kun je terecht voor de wat kleinere zaakjes. Onder andere vind je De Vrije vogel. Hier worden handgemaakte producten uit kleine familie bedrijven verkocht, voornamelijk woondecoratie. 

 4. Bij Peet
  Op zoek naar een leuke plek voor een lekkere lunch? In de Kleine Overstraat vind je Bij Peet. Je kunt er ook terecht voor een bakje koffie/thee met wat lekkers. De lunchroom is nostalgisch ingericht met theepotjes en kopjes. Erg gezellig en een super vriendelijke gastvrouw. 

  St. Tropez
 5. St. Tropez
  Deze heb ik zelf afgelopen week pas ontdekt, maar met zomers weer is dit een super sfeervol terras. Vriendelijke bediening en een strandthema qua inrichting. Perfect voor de zonaanbidders, want veel schaduw is er niet. St. Tropez is gevestigd op de Brink. Oh, en de brownies zijn er heerlijk! 😉  Uiteraard zitten er nog meer leuke terrasjes op de Brink. 

 6. De grote- of Lebuïneskerk 
  Op het grote kerkhof staat de Lebuïneskerk (ook wel grote kerk genoemd). Dit vind ik persoonlijk de mooiste kerk van Deventer, mede omdat hij dicht bij de IJssel staat. Je kunt de toren ook beklimmen. Het is 46 meter hoog en 220 treden lang! Bezoek ook eens de Broederenkerk. 

  Ook al ben ik al zeven jaar weg uit Deventer, deze dingen blijven altijd heel kenmerkend en mooi voor de stad.


 7. De waag
  De waag is het oudste waaggebouw in Nederland gebouwd in deze stijl. Tot 1862 werd het als waag gebruikt, daarna vestigde zich er onder andere een school. Hedendaags is het een museum met steeds wisselende tentoonstellingen. Er zijn gratis tours en rondleidingen. 

 8. Rijsterborgherpark
  Tussen het station en het centrum in, vind je het Rijsterborgherpark en het vogeleiland. Beide prima locaties voor een picknick, fotosessie of gewoon lekker te relaxen. Sinds 1986 staat dit park op de Rijksmonumentenlijst. 

 9. Deventer koek winkel
  Al meer dan 400 jaar wordt er in Deventer een heerlijke kruidkoek gebakken: Deventer koek. Jb. Bussink is de enige koekenbakker die volgens geheim en oud recept deze koek maakt. Je kunt er ook terecht voor een bakje koffie, thee of frisdrank, natuurlijk met een stukje Deventer koek geserveerd. 

Ben jij al eens in Deventer geweest? Wat vond jij het mooist aan deze stad? 

2 gedachten over “Vrije tijd | 9x dit mag je niet missen in Deventer”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *