Blof
Blof
Foto N. Knelis
Bløf speelde afgelopen week in de Oosterpoort in Groningen. Ik had Jurjen kaartjes gegeven voor zijn verjaardag, dus wij waren bij dit concert, met het voorprogramma dat werd verzorgd door Tom Tukker. In dit artikel neem ik je mee in deze beleving. 

Waarom Bløf:
Het vorige concert waar ik over schreef was het concert van Waylon. Een totaal ander muziekgenre. Thuis werd vaak Sky radio gedraaid, een zender waar Bløf regelmatig voorbij kwam. De liedjes zijn dan ook zo bekend dat ik vaak bij het intro al weet welk nummer het is. Het zijn mooie en herkenbare teksten, waarin je jezelf kunt verplaatsen en herkennen. Al eerder bezochten we een concert, maar omdat Jurjen de dag erna naar Athene zou gaan en ik me niet fit voelde, vond ik dat ze een herkansing verdiend hadden.

De muziek: 
Het leuke was dat Bløf deze avond niet alleen oude, maar ook net op Spotify geplaatste, nieuwe nummers speelde. Liedjes als ‘Hier’, ‘Hou vol, hou vast’ en ‘Alles is liefde’ ontbraken dan ook niet aan de setlist. Dit waren de nummers waarbij de hele zaal uit z’n dak ging, maar verbazingwekkend genoeg kende een groot deel ook al de nieuwe nummers. Die hard Bløf fans dus. Het nieuwe album komt namelijk pas over een paar weken uit.

Persoonlijk vond ik het erg fijn dat Paskal, de zanger, het vooral zingen hield en niet teveel praatjes tussendoor hield. Dit haalt voor mijn gevoel de ‘snelheid’ er een beetje uit. De zang is loepzuiver, iets wat je ook altijd een beetje moet afwachten als je naar een concert gaat. Het nummer ‘Harder dan ik hebben kan’ heb ik voor jullie gefilmd. 

Interactie met het publiek: 
Ook bij dit concert was er goed aandacht voor interactie met het publiek. Zowel door Paskal als door de drummer. Zorgen dat het publiek mee ging klappen of zingen werd door beide gestimuleerd. Dit laatste was niet per se nodig, omdat het zulke herkenbare nummers zijn dat het publiek vanzelf al meezingt. De twee vrouwen voor ons ging nog een stapje verder, die zaten mee uitbundig te swingen (en een beetje ons uitzicht te verpesten ). 

Foto Knelis
Leuke feitjes: 
  • Het album dat in april uitkomt is nummer 17 op de lijst. Er staat ook een nummer met Typhoon op. 
  • Meerdere keren ontvingen ze de prijs voor meeste gedraaide artiest/band op de Nederlandse radio. 
  • Bløf bestaat 25 jaar! Dit betekent dat ze in mijn geboortejaar zijn begonnen. 
  • De band organiseerde in 2006 voor het eerst Concert at sea, in Zeeland. 

Ik vond het echt een top concert. Wat soms wel vervelend was waren de felle en knipperende lampen, maar dat was voor mij het enige minpuntje. het was een geslaagde avond en ik zou zo nog eens gaan.

2 gedachten over “Vrije tijd | Concert van Bløf | Oosterpoort Groningen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *