roadtrip
Eind augustus maakte ik samen met Irina een roadtrip door Groningen. Hierbij deden we Aduard, Electra, Niehove en Zoutkamp aan. We maakten vele foto’s en hadden ook nog eens lekker weer. Ik neem jullie mee!

Aduard 

Rond 10 uur vertrokken we met de auto op onze roadtrip door Groningen. De eerste bestemming was Aduard, waar we terecht kwamen we bij het voormalig klooster. We dronken een kop thee, met een gemberkoek, waarna we een uitgebreide rondleiding kregen. Compleet met verhaal over het klooster van Aduard natuurlijk. Ook bezochten we nog de kerk. Erg mooi en indrukwekkend. Dat we hier terecht zouden komen, hadden we bij ons vertrek niet gedacht. 

Niehove 

Omdat we graag ook nog ergens wilden lunchen hebben we dit vriendelijk bij de rondleider aangegeven, anders zou het nog een heel lang verhaal had kunnen worden. We vervolgden onze weg en kwamen uit in Niehove. Hier is eigenlijk alles, letterlijk, rondom een kerk gebouwd. We lunchten bij Eisseshof. Irina ging voor brood met kroketten, terwijl ik werd verleid door de spek pannenkoeken op de kaart. Daarna zijn we nog even wat foto’s gaan maken in dit mooie plaatsje. Echt, wat een prachtig natuurgebied! En dit schaap! Is ie niet cute? 

Electra 

In Electra vind je het elektrisch gemaal ‘De Wolf’. Dit gemaal zorgt er al sinds 1920 voor dat we onze voetjes droog houden hier, haha. 😉 Des tijds was het een van de grootste en meest moderne gemalen in Europa. Erg indrukwekkend om te zien, maar ook hier heb je weer een prachtige omgeving bij. Die leent zich goed voor het maken van foto’s. 

Zoutkamp

Onze laatste bestemming was Zoutkamp. Officieel zouden we door tot aan het Lauwersmeer, maar de tijd liet dit niet toe. Uiteindelijk, toen we hier op een terras gingen zitten, zakte de energie ook snel in bij beiden. Wel hebben we nog de gekleurde huisjes op de foto gezet, die er overigens veel spectaculairder uitzien op Google haha. Verder genoten we van het uitzicht en wat lekkers te eten en te drinken. 

 

Al met al, was het een super leuke dag!
Weet jij nog plekjes in Nederland of Groningen die ik zeker moet bezoeken? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *