Fletcher Avegoor
Afgelopen weekend ging ik er met mijn vader op uit. We overnachtten in Fletcher Avegoor, een hotel in Ellecom. Daarnaast bezochten we diverse plaatsjes om foto’s te maken, een gedeelde hobby. Ik neem jullie mee in dit foto verslag.

Hotel 

Fletcher Avegoor is een prachtig 4 sterren landgoed in Ellecom. Gelegen in een bosrijke omgeving en uitgerust met diverse faciliteiten. Zo is er onder andere een zwembad aanwezig, maar ook een bar en restaurant. De kamer waarin wij verbleven, een comfort plus kamer, was heerlijk ruim opgezet. Een prima badkamer, een leuk zit hoekje en de tv op fijne hoogte opgehangen. ‘s Avonds hebben we lekker wat gedronken in de bar en ‘s ochtends mochten we genieten van een ontbijt. Ook hierbij was er ruime keuze.

Dag 1 : vrijdag 26 januari

Omdat het al wat later was toen we aankwamen in het hotel, hebben we snel onze spullen weggezet. Je kon namelijk pas vanaf 15:00 uur inchecken. Met de auto zijn we toen naar de Posbank gereden om foto’s te maken. Dit is een gebied nabij Dieren en Rheden, waar je heerlijk tot rust kunt komen.

We hebben heel wat foto’s gemaakt, ook van de Schotse hooglanders. Al snel werd het helaas schemerig en was het tijd om richting het restaurant waar we gereserveerd hadden te gaan. We wilden eigenlijk nog naar het paviljoen, maar deze was gesloten.

Onze reis vervolgden we naar herberg De Luchte. Hier hebben we heerlijk gegeten en genoten van het uitzicht. Lekker hoor, even zitten na een wandeling. Ik genoot van Spareribs, papa van een schnitzel en allebei een sorbet na. Zoals ik al tegen mijn vader zei “ik ben lang niet zo lekker uit eten geweest.” Het vlees was ontzettend mals en de frietjes waren ook heerlijk. Daarnaast is het een prettige sfeer en fijn personeel.

Eenmaal terug in het hotel, hebben we even gezwommen. Met recht even, want het water was best koud voor ‘verwarmd’. Daarna gedoucht, even tv gekeken en richting het barretje. Inmiddels was het al na 22:00 uur, dus konden we alleen nog wat drinken. Eigenlijk direct daarna zijn we naar bed gegaan.

Dag 2: zaterdag 27 januari

Om 8:15 ging mijn wekker, omdat we om 09:00 uur wilden ontbijten. Uiteindelijk na 2 keer snoozen werd papa ook wakker, helemaal verbaasd dat ik al wakker was. Oeps, volgens mij had ik hem uitgeput haha. Uiteindelijk zaten we alsnog om 09:00 uur aan het ontbijt.

Na het ontbijt hebben we de spullen ingepakt, waarna we rond half 11 gingen uitchecken. Toen alles in de auto lag, zijn we naar Doesburg gereden. Hier hebben we even door het dorpje gelopen en maakte ik wat foto’s, maar eigenlijk hadden we het al vrij snel wel gezien.

Vervolgens gingen we naar Doetinchem. Hier hebben we wat gedronken bij een bakker en zijn we even naar de Action gegaan. Ik had namelijk sokjes waar het meeste elastiek uit was, zo irritant! Ook hier waren we vrij snel klaar, dus zijn we naar kasteel Slagenburg gereden. Hier hebben we nog wat foto’s gemaakt.

Omdat we allebei best moe waren zijn we ook hier niet lang gebleven. Wel hebben we nog even wat lekkers gedronken met een appel- noten taart. En natuurlijk moest er een selfie gemaakt worden!

Het was een super gezellig weekend, zeker voor herhaling vatbaar.
Q: Ga jij wel eens met je vader en/of moeder een weekendje weg voor quality time?

3 gedachten over “Vrije tijd | Een weekendje weg met mijn vader | Fletcher Avegoor”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *