In een eerder artikel schreef ik al over Groningen on ice. Van hun heb ik kaartjes gekregen om te komen schaatsen inclusief schaatsen huren. Super handig en leuk. Natuurlijk nam ik die uitnodiging heel graag aan. Sorry voor de kwaliteit van de foto’s, in het licht daar was het lastig foto’s maken. 

Het was voor mij al een flinke tijd terug dat ik op schaatsen had gestaan en de laatste keer was nogal traumatisch. Ik vond het dan ook erg spannend, maar het leek me ook heel leuk om te doen. Gelukkig is de ijsbaan op de Grote markt niet extreem groot en was het lekker rustig op het moment dat ik ging. 

Schaatsen

De laatste keer schaatsen zat ik geloof ik op de middelbare school. We huurden daar schaatsen en mijne bleken achteraf niet goed geslepen. Daardoor was ik enorm vaak gevallen en had een gigantisch ei op mijn knie. Dit heeft me tegengehouden om snel weer op de schaatsen te stappen. Toch leek het me nog een keer heel leuk ook om te doen en dus trok ik de stout schoenen (schaatsen) aan. 

In het begin vond ik het doodeng. Het gladde ijs onder je voeten, een dun evenwichtspunt… Gelukkig ging het na een tijdje een stuk beter, zeker op de goed gladde stukken ijs. Er hing een heel gezellige sfeer op de baan en de medewerkers waren erg vriendelijk. Het is soms wel lastig met kleine kindjes die overal voorlangs schieten, maar dat mag de pret niet drukken.  Uiteindelijk hebben we iets meer dan een uurtje op de schaatsen gestaan. 

Warme chocolademelk 

Om weer even op te waren en de voeten te laten wennen aan schoenen, besloten we nog even in het naastgelegen café van de Drie gezusters te gaan zitten. Een super sfeervol plekje, waar je voor heerlijk eten en drinken terecht kan. Wij gingen voor de warme chocolademelk met marshmallows en karamel. Af en toe jezelf verwennen moet kunnen toch?!

Pannenkoekenschip 

Om het hele ‘feestje’ en de gezellige middag af te sluiten hadden we besloten nog naar het pannenkoekenschip te gaan. Hier was het echter veel drukker dan verwacht en konden we nog net het laatste tafeltje bezetten. Onder genot van een appelsap aten we een pannenkoek. Ik koos voor een spekpannenkoek. Dit was niet de eerste keer dat we hier aten, maar het bevalt steeds weer goed.  Hierna gingen we moe, maar voldaan terug naar huis. 

Dit was ons winterse uitje.
Houd jij van schaatsen of ga je liever voor de chocolademelk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *